Luleå HF

116392 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2169685

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu meddelas att Erik Gustafsson blir borta resten av grundserien med anledning av att han skadades i matchen mot Trottoarkanten i lördags och fick lämna isen då.

Vad det gäller fortsatta säsongen informeras om att han får läkarbedömas därefter så får man avgöra.

Nio dagar borta till att börja med. Det låter för långt för en lårkaka och alltså är det fråga om en svårare knäskada och då kan det vara antingen ledband eller korsband det är frågan om. En misstänkt korsbandsskada nu skulle knappast presenteras som "vi avvecklar nio dagar och ser sedan hur det ser ut" så det handlar alltså om ledbandsskada. Och erfarenhetsmässigt betyder det en mindre bristning vid ett av ledbandets fästen mot lår el. underben. Då kan man undvika belastning en period medan blödningen resorberas och kolla om provokation inducerar smärta eller inte därefter.

Under matchen ifrågasattes av trottoarsupportrar om det verkligen skulle vara fråga om 5 min + match på Forsberg och spontant såg det mer ut som en halvdan tackling högre upp på kroppen samt att spelarnas knän krockade med varandra utan avsikt, men med skada som följd.

Borde det bedömts som knätackling - vilket var hur utvisningen motiverades - och dessutom rapporterats för granskning? Men möjlig avstängning.

Kanske det. Hade i alla fall varit rimligt att analysera situationen mer noggrant ur de olika vinklar varifrån det fanns filmmaterial att tillgå.

Nu blev det inte så eftersom doktor lärling - med total kontroll över situationsrummet och spelarnas säkerhet - själv ställde diagnos och sket i att rapportera. Huruvida det delvis förklaras av att det "bara" handlade om Luleå kan vi låta vara osagt men visst är det tillåtet att fundera på om lärlingen agerat likadant om offret hetat highsticking Lindström, gullegosse för duschtvåltappare skrikegård.

TILLÄGG. Eriks frånvaro innebär förstås att Eddie the Eagle kommer att ta kommandot och leverera lika duktigt som han gjort säsongen i genom. Detta lag, som är nyblivna rekordhållare för Luleå Hockey, får goda förutsättningar för att ytterligare öka rekordet.
Kommentera