Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2172348

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jag har ju länge räknat med att Luleå missar toppsex och hamnar i åttondelsfinal mot Djurgårn.

Just nu ligger vi faktiskt på plats #6 och man kan undra på om vi kan bli kvar där. Vi har ju nu:

6. Luleå +12 mål 82 poäng
7. Arslet +2 mål 81 poäng

med följande matcher kvar:
• 2021-03-27 HV 71 - Luleå HF
• 2021-03-29 Linköping HC - Luleå HF

• 2021-03-29 Växjö Lakers HC - Frölunda HC
• 2021-04-02 Frölunda HC - Växjö Lakers HC

Arslet kommer alltså i princip kunna spela på våra resultat. Å andra sidan möter de blivande seriesegrarna Läjkers fast lite svårt att sia form hos lagen med anledning av lång tid utan matcher. Luleå möter ju två "bottenlag" men Pungen tillhöt ju seriens bästa sedan de fick in Berguven och har vunnit senaste fem matcherna. HV, däremot, är ju klappkassa, men någon gång ska de väl vakna och alla får ju vakna mot Luleå, tycks det.

Nja, lite svårt att bedöma. Men kanske en chans att vi blir kvar på plats #6. Och i så fall lutar det mot att vi får spela kvartsfinal mot...Apan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men de har ju vart kul! Båda din favoritlag! 😅😅💪👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Plastlaget från sektblygden vinner till slut med 6-1 mot ett Malmoe som tycks slappa lite under säsongsavslutningen.

I tabellerna ser vi att det mesta tycks bli klart snart. Men ett observandum att Pungen - som fortfarande har en teoretisk risk att hamna i kval - faktiskt har en liten chans att passera Djurgårn och nå det sociala som gårdarna i så fall missar. Dessutom ska det bli intressant att se hur bra Läjkers är när de nu kommer tillbaka efter långt uppehåll för att rätt bekvämt hämta hem seriesegern framför ett Röglet, som faktiskt gått lite sämre under en tid nu. Och spännande nog är det dessa båda lag som strax ska möta varandra.

Bäst på senare tid har faktiskt Apan och Pungen varit. Nyss var också Malmoe med där, fast de har ju nu slötorskat tre matcher. Med slötorskat menar jag att malmoe som regel inte ids ta i när det gäller matcher som inte gäller något direkt, enligt deras bedömning.

TILLÄGG: Inser plötsligt att efter det att Malmoe silat loss så mycket ikväll ger de faktiskt Apan en liten chans att nå plats #2 i SHL. I morgon möts Röglet och Läjkers och om Röglet då tar 0 poäng passeras de av blygdapan om de på måndag spöar Warulfven med 4 mål (eller färre, beroende hur mycket Röglet torskar med). Fy satan, det låter riktigt j-a illa. Hoppas röglarna tar läjkers i morgon så Apans stängs av från sådana möjligheter.
Kommentera