Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2173521

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Enda SHL-matchen idag Gangsteröret mot Malmoe. Låter ju som klar vinst för Öret eftersom Malmoe på sistone börjat lata sig rejält och till och med torskade mot sämstalaget Luleå. Men idag tar Alsenfelt tillbaka spaden från Volden så kanske de skärper sig igen?

Öret vill ju ta pinnar för att passera Luleå och återta plats #5 i tabellen:

5. Luleå 51m +13 85p
6. Öret 50m +10 84p
7. Arslet 50m +2 81p

Gissar att de lyckas med det, dvs tar 2-3 pinnar och sedan försvarar de nog den femteplatsen eftersom Luleå väl har svårare motstånd i lagens sista matcher:
• 2021-03-29 Linköping HC - Luleå HF
• 2021-04-03 Örebro HK - Färjestad BK

Luleå kan ju dessutom passeras av HK Arslet och ramla ned igen till socialt slutspel.

Jaja. Ser helst att vi bli #5 eller #7 eftersom jag tror att #6 innebär att vi får möta Apan i kvarten då aporne mest troligt landar på plats #3.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Gangstern tycks köra över Malmoe. 2-0 efter första perioden. Fat Malmoe har därefter reducerat till 2-1 så man vet inte. Vinner Öret idag innebär det att de sedan, i sista matchen mot Ulfven, kan spela på resultatet från Luleås match mot Pungen och i det läget har också Apan och trottoarkanten spelat sina sista matcher. Det innebär alltså att Öret då i sista matchen kan styra resultatet för att få möta antingen Apan eller Trottoaren och lämna det andra laget att möta Luleå, förutsatt vi inte blir passerade av också HK Arslet.

Fast skulle det glädjande i morgon ske att Warulfven spöar Apan, samtidigt som Trottoaren vinner mot Malmoe har vi ju #3 Trottoaren och #4 Apan vilket innebär att lag #5 åker på Apan.

Skulle det ske innebär det att Luleå med förkärlek får stryk av Pungen för i så fall kan inte Gangsteröret hindra att de slutar på plats #5 och Åker på Apan. Men så roligt blir det väl inte förstås.

Konstiga tider är det. Nu funderar man på vilket lag Luleå vill eller vill inte möta i kvartsfinal, ev. efter att ev. gått vidare från en social åttondelsfinal:

1. Läjkers
2. Röglet
3. Apan
4. Trottoaren

Vanligen vill man ju helst undvika ettan, sedan tvåan och så vidare. Men nu känns det väl som att man helst undviker den troliga trean Apan, eftersom det i så fall lutar starkt för att vi blir krossade av fulspelande blygdsekten och det vore väl det vidrigaste; hellre åka ut mot något annat lag.

Förutsatt att Luleå lyckas skärpa sig - vilket är i högsta grad tveksamt - vilket av de andra tre lagen har vi bäst chans emot?

Svårt att säga idag. Möjligen, faktiskt, kanske det skulle vara läjkrarna. Läjkers kommer säkert att vinna serien nu, men det vete fan vilket slag de är i just nu?

Jaja. Vi får se.
Kommentera