Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2173741

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bara tolv matcher återstår av SHL 2020-2021.

Och fyra av dem spelas i morgon.

2021-03-29
Leksands IF - IF Malmö Redhawks
Linköping HC - Luleå HF
Växjö Lakers HC - Frölunda HC
Färjestad BK - Skellefteå AIK

Därefter är ju det mesta mer eller mindre klart. Det som därefter återstår är nog bara att vänta in matchen mellan Oskars och Pölsan om att slippa kvala mot HV.

Iofs får vi följa att Läjkers tar de poäng man behöver för att ta förstaplatsen av Röglet men det fixar de säkert.

1. Läjkers
2. Röglet

Och plats 3-4 blir med all säkerhet följande:

3. Apan
4. Trottoaren

Även om det finns en liten, liten chans att Trottoaren kan passera Apan. Men det sker nog inte.

Vidare blir nog platserna 5-7 klara.

5. Öret
6. Luleå
7. Arslet

Luleå torskar väl sannolikt mot Pungen, men skulle man vinna, måste Öret förstås ta den eller de poäng de behöver senare av Warulfven. Arslet blir nog kvar på plats #7. För att de ska passera Luleå måste de ta minst 5/6 poäng i sina två avslutande två matcher mot Läjkers, och tar Luleå minst 2p sav Pungen räcker det inte för Arslet ens om de vinner 6 poäng mot Läjkers. Nej, det är säkert klart vad det gäller platserna 5-6 också.

Vidare kan vi nog slå fast följande också:

8. Warulfven
9. Malmoe

Ulfven har ju en liten chans att nå ikapp Arslet, men de möter några lag som kan behöva poäng för placeringar så det går nog inte.

Men sedan kan det bli mer ovisst. Vilket lag tar sista platsen för det sociala slutspelet? I skrivande stund tror jag faktiskt att jag första gången gissar så här:

10. Pungen
11. Djurgårn

Pungen ligger ju lite lustigt till och har fortfarande en teoretisk risk att faktiskt hamna i kval mot HV. Samtidigt som de har en hygglig chans att passera Djurgårn och i så fall gå till slutspel. För att passera Djurgårn behöver Pungen hämta in 3 poäng och 2 plusmål – genom matcherna mot Luleå och HV - och eftersom de vunnit >2/3 av matcherna sedan Berguven tog över spaden inklusive vunnit senaste fem matcherna, tror jag att de fixar det. Medan stackars DIF tappar slutspelsplatsen efter det att de själva spelat klart sina 52 matcher.

2021-03-31
Färjestad BK - IF Malmö Redhawks
Brynäs IF - Växjö Lakers HC

2021-04-01
Brynäs IF - Färjestad BK

2021-04-02
Frölunda HC - Växjö Lakers HC

Ja och så är vi framme vid upplösningen där det ska avgöras om Oskars eller Pölsan blir klara för SHL medan det andra laget får kvala mot HV. Pölsan har ju två matcher mot Läjkers och Ulfven innan dess men oberoende av hur det går i dessa matcher kommer den sista mot Oskars att avgöra allt. Fast det är klart att torskar Pölsan båda dessa matcher och tar noll poäng måste de spöa Oskars med minst 0-17 i avslutningsmatchen. Rimligen kommer resultaten i de två matcherna att mer handla om att komma fram till om Pölsan behöver 1, 2 eller 3 poäng i sista matchen mot Oskars. Hur går det?

Ja det vete fan!

Eller på modern hockeyiska:

Jag vet i fan.

2021-04-03
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC
IK Oskarshamn - Brynäs IF
Örebro HK - Färjestad BK
HV 71 - Linköping HC

Men ska man tro att Pölsan som alltid slingrar sig fri i sista sekund lär vi få:

12. Pölsan
13. Oskars
14. HV-71

Eller blir det Pölsan ändå som ta sig an primadonnornas HV?

OK, då har vi koll på slutspelet också.

I Åttondel möts

• HK Arslet – Pungen
• Warulfven – Malmoe

Här brukar ju lagen från plats 7-8 vanligen vinna men frågan är om det inte blir tvärtom denna gång? Malmoe har slöat några matcher men brukar tända till när det blir slutspel och kanske spöar Warulfven. Och det vore ju riktigt kul om Pungen plockar bort bottenlaget HK Arslet. Skulle det ske får vi följande kvarstfinaler:

• Läjkers-Pungen
• Röglet-Malmoe
• Apan-Luleå
• Trottoaren-Öret

Ser ju rätt spännande ut. Kanske inte ens Läjkers och Röglet kan vara säkra på en plats i semifinalen. Coronasäsongen kan bli mer lustigare än någonsin. Allra roligast vore det om Pungen undviker kvalspel genom resultat i sin allra sista seriematch och därefter går hela vägen till SM-glud. Jaja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kommer precis hem, slår på och får se Tyrre sätta 0-1 efter underbart passningsspel.

Pungen har tydligen släppt ut Niklas Lundström med spaden? Kanske vi krävde att Berguven INTE skulle vakta mot oss när vi släppte honom?
Kommentera