Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2175150

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Två SHL-matcher idag:

• Warulfven-Malmoe
• Pölsan-Läjkers

Övergripande har man nog inställningen att ingen av de matcher som återstår i SHL igen-kligen vare sig spelar någon betydelse eller har någon roll. Förutom då Oskars-Pölsan den 3 april.

Men faktum är att matcherna HAR betydelse, åtminstone teoretiskt.

När det gäller Pölsan gäller ju hög risk för kval och beroende på vad de lyckas med de två matcherna INNAN de ska möta Oskars kan de påverka om de i den avgörande Oskarsmatchen kommer att behöva 1, 2 eller 3 poäng för att säkra att slippa kval. Och torskar de båda matcherna innan kommer de dessutom att tvingas vinna mot Oskars med minst 0-9 för att undvika kval. Å andra sidan har ju Pölsan - läs och häpna - fortfarande chans att nå slutspel! Skulle Pölsan vinna sina tre avslutande matcher är de faktiskt klara för socialt slutspel - hur oväntat skulle det vara?

Pölsans motståndare Läjkers behöver inte nödvändigtvis poäng mot Pölsan men för att passera Röglet och ta förstaplatsen måste Läjkers ta minst tre poäng i sina tre avslutande matcher mot Pölsan, Arslet och Malmoe (eller 2p och snirkla förbi på målskillnad). Det ska väl inte vara något problem, men ändå.

Malmoe å sin sida har ju torskat rätt mycket på senare tid, även om spelet senaste matcherna blivit rejält bättre sedan Alsenfelt tog spaden igen. Men Malmoe kan nog behöva ta tre pinnar till - mot Ulfven och/eller Läjkers för att säkra sin plats i det sociala slutspelet.

Warulfven har ju legat rätt stabilt på sin plats 8, men faktum är att de har en klar chans att passera HK Arslet och ta plats 7. Skulle Arslet torska sin avslutande match mot Läjkers innebär det att Ulfven bara behöver sex/9 poäng i sina avslutande tre matcher (Malmoe, Pölsan och Öret) för att passera Arslet. Plats 7 eller 8 spelar kanske ingen större roll men det avgör ju vilket av lagen 9 och 10 man får i åttondelen och det kan ju vara lite avgörande.

Som vanligt. Saker och ting kan te sig enkla vid en första anblick, men när man studerar fakta i detalj och blir kunnigare kan man upptäcka att det kan vara mer komplicerat.

Det lär i alla fall lätta efter kvällens matcher. Skulle t ex Läjkers och Malmoe vinna är ju i stort sett allt klart, förutom bottenköret, samt samt frågan om Gangsteröret passerar Luleå, tar femteplatsen och kan förbereda sig för att möta sektlaget från blygden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läjkers lägger inte fingrarna emellan mot Pölsan. 0-4 efter halva matchen och därmed är
• Läjkers vinnare av SHL 2020-2021
• Pölsans mikroskopiska chans till slutspel borta, och de kan helt koncentrera sig på Oskars-Pölsan om 3 dagar, då det avgörs vilka som får kvala mot HV. Ja, med hänsyn till sin usla målskillnad är ju Pölsan nödda och tvungna att ta minst en pinne mot Warulfven i morgon också. Annars måste de vinna mot Oskars med tvåsiffrigt.

Malmoe leder med 0-2 mot Ulfven efter andra perioden. Ja, om det slutar så här är ju lagen för plats 1-10 helt klara. Det enda som kan ändras i tabellen är att
• Öret passerar Luleå och tar plats #5. Men då ska Öret ta minst 2 poäng av Ulfven i sista matchen.
• Ulfven passerar Arslet och tar plats #7. Men då ska Ulfven ta 3 poäng både mot Pölsan och Öret i sista matcherna.
Kommentera