Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2175596

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Ja, det är sant. Om Warulfven tar alla tre poängen mot Pölsan är det i praktiken fullständigt avgjort och det blir HV-Pölsan i kval.

Antar att många Oskars kommer att följa matchen och heja på Ulfven mer än de någonsin hejat på ett annat lag än Oskars.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
En match I SHL idag:
• 2021-04-01 Brynäs IF - Färjestad BK

Skulle Warulfven ta alla tre poängen i matchen innebär det att samtliga matcher som återstår kan konverteras till Walk Over förutom då Öret-Warulfven. Om Pölsan accepterar att de inte kan vinna borta mot Oskars med 0-10 och att Pungen skiter i om de kommer på plats #11 eller #12 officiellt.

Så beroende av resultaten kan ett antal matcher ställas in eftersom de inte påverkar tabellställningen och förutsättningarna för slutspel etc. Däremot lan väl en del av resekostnader och sådant sparas in liksom att lagen får mer tid på sig att träna.

• 2021-04-02 Frölunda HC - Växjö Lakers HC Eventuellt WALK OVER
• 2021-04-03 IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC WALK OVER
• 2021-04-03 IK Oskarshamn - Brynäs IF Eventuellt WALK OVER
• 2021-04-03 Örebro HK - Färjestad BK
• 2021-04-03 HV 71 - Linköping HC WALK OVER

Men det gäller alltså inte matchen Öret-Warulfven där Öret om de tre b2 eller 3 poäng passerar Luleå i tabellen och därmed får möta Apan i stället för Trottoarkanten i kvartsfinal, medan Luleå vid Öretvinst mot Ulfven får möta Trottoaren i stället för Apan.

För att Warulfven ska ha något att spela för i matchen mot Öret måste dels Ulfven ha vunnit alla tre poängen mot Pölsan idag, dels Läjkers ha vunnit alla tre poängen mot HK Arslet i morgon. Så...gissningsvis inträffar det inte och Ulfven har alltså i så fall inget att spela för i Öretmatchen utan torde vara mer intresserade av att ta det lugnt för att undvika skador etc.

Vilket talar för att Gangsteröret KAN gå in för matchen mot Ulfven med målsättning att styra resultatet i den riktning som passar bäst, dvs för att välja motståndare i kvarten.

Men vilka vill Öret möta? Trottoarkanten som de just nu har som blivande motståndare? Eller tar de hellre Apan?

Ser man på resultatet under säsongen är både Trottoaren och Apan lag som passat Öret, som har tagit 8-9 poäng och bara förlorat 3-4 poäng mot dessa lag. Men det är förstås för hela säsongen. Senast Öret mötte lagen slog man Apan med 3-2 men torskade mot Trottoaren med 1-2.

Hmm, svårt att veta hur Öret kommer att resonera och agera. Det kan nog avgöras delvis efter hur tränarna ser på motståndarlagen - vilket av dessa tror man sig ha en bra plan för att spöa i en matchserie?

Skulle fan inte förvåna mig om Luleå får Apan, dvs att det blir som det ser ut just nu. Vi har ju mött Apan i slutspel två gånger och första gången i semifinal torskade vi med 2-4 i matcher efter att haft ledningen med 2-0, ja nästan 3-0. Men då släppte de lös en spritt språngande brännvinsjournalist att attackera Osten för att få oss att tappa fokus, och fick massor av stöd av riksmedia som inte förlät Luleå som hade sparkat ut Djurgårn i kvarten. Andra gången torskade vi i final med 0-4 i matcher efter att ha varit värda att vinna minst två matcher, men drabbats av plastblygdsektens äckelflyt.

Hur går det om vi möts nu? Ja, Apan är ju efter alla sena spelarinköp inne i ett stim där de bråkar, tjafsar, fulspelar och är allmänt störiga och lyckas med de vinna matcher hela tiden. Så även om Luleå mirakulöst skulle skärpa sig blir det ju torsk i alla fall. Ska man hoppas att skiten tar slut så snart som möjligt? Eller att den segar ut sig innan det blir stryk?

Ja, det vete fan.

Nej, men ja. Jag vet I fan. Troligen spelar det ingen betydelse och har ingen roll. Är nog ingen is på kon eller lax på löken. Igen-kligen och Änk-ligen. Dem gör som Dem vill.
Kommentera