Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2180301

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: He he, det man inte når med SL-kortet är per definition landsbygden väl;-) Jaghar lett ett antal nationella konferenser och det är riktigt kul att bjuda in föreläsare från Göteborg och meddela att de får representera landsorten:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: The Gun avstängd två matcher för crosschecking i ansiktet på motståndare. Som alla vet skulle det ha blivit utvisning redan under matchen, trots att zebrorna missade händelsen, om Pölsans jumbotron vevat händelsen i repris. Vilket den inte gjorde.

Hur ska man tänka om det?

Ett förbannat fusk? Likt en lokal måldomare som hade för vana att inte döma mål på hemmalaget? Eller som matchfunktionärer som avlossar raketer och sätter på saftblandare i hela arenan för att lura zebror att döma mål? Alternativt städer där matchklockorna tycks "glappa festårru" - naturligtvis till fördel för hemmalaget - i vilken av stadens arenor än matchen spelas? För att inte tala om när skrikegård i SeMer när man rullar repris av ett fult överfall på en Luleåspelare skriker "ta bort det där, jag vill inte se det!". Och liknande när SeMer letar och hittar en lyft fot på en Abbott när denne blir bultad av domare vilket SeMer översätter till "mordförsök på Zibanejad" och vevar repriser och intervjuer till dess att media i övrigt tvingar förbundet att stänga av Abbott för "mordförsök". Och som kronan på verket en köpt brännvinsjournalist Fehlman som drar upp ett rasistkort för att mygla fördel till en plastsekt från blygden.

Och så vidare.

Jag tror att de flesta av oss önskar sportslig rättvisa och att fusk ska bestraffas och motverkas i hockey. Tillsammans med att vi förstås subjektivt håller på vårt eget lag.

Och blir rätteligen skitförbannade på att det fuskas och myglas. Som t ex att det inte vevades repris på the Guns crosschecking i den gävliga arenan.

Eller. Ska man uppfatta och acceptera sådant som en variant av "hemmafördel"?

Jag är nog av den uppfattningen att hockey ska avgöras av spelarna på isen. Och inte av någon som ansvarar för teknik eller subjektiv mediabevakning.
Kommentera