Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2183241

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Efter förrättskvartarna i dag har vi ju huvudrätten i morgon när det blir Apan-Luleå.

Kollade upp stämningen och bedömningen på diverse supporterforum.

Apfolket bryr sig inte speciellt, räknar med att köra över Luleå utan vidare och de enda kommentarer de har innan kvartsfinalen gäller att det var bra att det blev Luleå eftersom det blir billiga resor till bortamatcherna. Snålaporna.

Bland Luleåsupportrar tippar man vanligen att vi torskar med 1-4 eller 0-4 i matcher även om enstaka extremt positiva tror att vi lyckas nå 2-4.

Luleå kommer ju till match efter hela 12 dagars uppehåll, sedan man avslutade SHL med tre vinster...dock mot begränsat motstånd i form av Pungen, HV och Malmoe - innan dess satte vi ju klubbrekord för antal förlorade matcher i rad...

Apan har vilat lika länge sedan man torskat sista i förlängning mot Warulfven men innan dess hade de ju vunnit sjuttioelva matcher i rad.

När det gäller inbördes möten har vi:
• 2020-12-01 Skellefteå AIK - Luleå HF 0 - 4 (0-1, 0-1, 0-2)
• 2021-01-19 Luleå HF - Skellefteå AIK 2 - 3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
• 2021-01-31 Luleå HF - Skellefteå AIK 1 - 4 (1-1, 0-0, 0-3)
• 2021-03-09 Skellefteå AIK - Luleå HF 2 - 1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

De självutnämnda hockeyexperterna sammanfattar det ovanstående som att APAN HAR VUNNIT TRE AV FYRA MATCHER MOT LULEÅ I ÅR!

Vän av ordning kan förstås påpeka att det sammanlagda resultatet hängde på suddenspel i sista matchen. Hade Luleå målat då skulle det varit helt jämnt poängmässigt fast med bättre målskillnad för Luleå i de fyra matcherna. Men köpespelaren Melkman snubblade in vinstpuck och då blev siffrorna bättre för Apan.

Men vad säger man om de inbördes matcherna, igen-kligen? Ja att Luleå under hösten gick starkt och i december spöade vi Apan rätt bekvämt ungefär som vi gjorde i slutet av förra säsongen, då flyt-Apan hade tur att slippa möta Luleå och bli krossade i slutspel, som ställdes in av "Tjommen" för att visa samhällsansvar.

Under våren 2021 har ju Apan som följd av att de handlat den ena köpespelaren efter den andra ryckt upp sig och visar väl bästa resultaten av alla SHL-klubbar. Luleå - som inte handlat utan följt den överenskommelse om att vara ekonomiskt försiktiga som SHL kom överens om - har försvagats och lagt sig i en långsträckt formgrop med klubbrekordlång rad av förluster.

Så naturligtvis har Apan haft försprång i dessa vårmatcher, men som vanligt, när Luleå och Apan möts, har de ändå varit väsentligen jämnt målmässigt även om Apan till slut dragit det längsta strået.

Så gissningsvis? Nja, jag tror att det kan bli som det varit under våren. Jämnt målmässigt även om Apan till slut drar det längsta strået.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: mm.. ska bli spännande, tror att vi tar er med 4-2 i matcher men det kommer bli jämnt, tur ni har lilla Lassie i målet inte berguven, borde göra det lättare för oss 😉
Kommentera