Luleå HF

116401 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2185224

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vi måste förstås ta repa på vad "Hopping from ice in the head" handlar om, så ta gärna del av de fina bilderna nedan.

Tyrre kommer med jättefart och sätter in - inte bröst mot bröst utan axel mot axel - och utan att ens nudda huvudet på Broberg. Men en MONSTERTACKLING som dels sänker Broberg mentalt för fortsättningen, dels hela Aplaget som inser vad de kan vänta sig. Att Broberg åkte på en lika rejäl men helt juste propp av Engsund nästa period bara förstärkte det hela.

Det var en j-a kamp och när det gäller man-mot-man och kamperna runt sarg i både offensiv och defensiv zon VAR Luleå det starkare laget. Det fysiska spel, ovan beskrivet för Tyrre och Engsund men också levererat av Hållander och andra, som Luleå hade tagit fram till slutspelet, firar triumfer och jag tycker ofta att matcherna mellan Luleå och Apan vinns av det lag som VILL VINNA mer än det andra laget. Att Luleå överglänser Apan i fysik och styrka ger ett mentalt övertag. Till det kommer hur försvaret och backarna jobbade perfekt för Lassi och hur försvarande forwards offrade sig hänsynslöst för att blockera puck - Linus Klasen många gånger, vilken hjälte!

Trots den långa formgropen och trots att Luleå brandskattas på spelare under säsongen har man verkligen ryckt upp sig otroligt bra till slutspelet och det känns fantastiskt fint.

Av det ovanstående skulle man vilja dra slutsatsen att den här kvartsfinalen vinner vi.

Men.

Vi glömmer inte att Apan haft delar av matcherna med långa anfall i vår zon där vi blivit uppdyrkade med följd att apor kunnat avlossa skott som normalt ska vara säkra mål. Fast inte blivit det, efter helt enastående insats av Lassi - såväl i match 1 som i match 2.

Med lite oflyt kan det ändå rasa in mål och det är jobbigt att försvara sig mot Apans skölja över spel där flera apor kommer i full fart in i slottet för att kunna slå till på pass som den apa med puck vid sarg eller bakom mål är beredd att leverera.

Känns som att vi måste vara modiga och gå närmare puckförande och också hinna med denne för att motverka sådant, men delar av matchen blev vi mer försiktiga med krympande femmannabox och då blir Apan livsfarlig.

Ett dygn att vänta, innan äventyret fortsätter, nu i Delfinen.
Kommentera