Luleå HF

116407 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2185871

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, man kan verkligen fundera över om man i en kvartsfinal i SM-slutspelet ska tillåta en huvuddomare som
• Är född och uppvuxen i staden där ena laget kommer ifrån?
• Själv varit medlem och spelat hockey för ena laget ända till 20 års ålder
• Har en pappa som varit delansvarig för ena lagets ekonomi i >20 år till bara några år sedan, under fem år varit högste ekonomichef och styrelsemedlem för klubben?

Man kan förstås diskutera om någon av de tre nämnda skälen är att uppfatta som risk för jäv. Men för en som har samtliga skäl?

Visst har vi prejudicerande exempel där t ex f d spelaren i Riktiga AIK Ulf Rådbjär släpptes fram att döma matcher för det Stockholmsbaserade Djurgården, och tror jag även riktiga AIK. Men där har vi en person från en stad på närmare 2 miljoner samt bara några av de skäl som listades ovan.

Här talar vi om en person från en liten, liten pytteblygd där en etablerad sektverksamhet råder och klubben bland annat styr och ställer över journalister från lokala tidningar samt är kraftigt insyltad med uttalad kommunaldoping.

Hur kan någon inbilla sig att det inte finns anledning att undvika jävsituation här? skule större klubbar från större städer i Sydbotten acceptera att bli behandlade så?

Är det för att "det bara missgynnar ett Norrbottenslag" som det i allmänhet accepteras och de riksbetäckande tabloiderna och övriga sydbottnisk media fullständigt skiter i att lyfta fram det?

Matchsekretariat som kör med "klockan glappar festårru", jäviga apzebror, varför blir det på detta sätt?

Kan det bero på att det handlar om en sektverksamhet i en klubb som högt och tydligt förklarat sig fina nog att basera verksamheten på en högtravande värdegrunnnnnd förmedlad av sin meste lagkapten Fläskberget som officiellt förklarat att han fuskar för att laget ska vinna samt utnämnts till störste fuskaren och filmaren i Elitserien SHL:s historia?

Räck upp en hand, den som tror annat. OBS! att endast händer med fem fingrar räknas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleås lag är presenterat och vi kommer med exakt samma lag - hjältarna från Aparenan - som senast.

Apan kör samma lag själva förutom att sjundebacken Broberg, som åkte på monstertaclingar av Tyrre och Engsund igår, går par med store trögdjuret granberg som han ska kunna gömma sig bakom, medan köpebacken burstörm - som Apan hyllat som "NHL-stjärna" - får gå sjunde. Dessutom har lille, rädde Gustaf försökt repa mod och får ta spaden igen. Det blir intressant. Han framgår ju som rena returmaskinen när han skitit i blöjorna.

Apzebran har fått sparken. Nu dyker i stället Sjökvistarn upp för att gå par med gottlaburgaren bjälkander.

Om mindre än en timme släpps pucken och slutspelet drar i gång i Delfinen. Kan man hoppas att Delfinariet på bildanläggningen vevat Tyrres tackling på lille Broberg i repris efter repris?
Kommentera