Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2195013

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Köpespelaren Möller, med flerårigt kontrakt för 4-5 00 000 i månaden, kvitterar till 1-1.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-1 efter två perioder. Röglet är tyvärr kraftigt försvagat eftersom de dels tappat Daniel Zaar, dels tappat Moritz Seider.

När det gäller den sistnämnde skedde det vid ett tillfälle när pucken är långt därifrån, Seider har inte varit puckförande och är inte på något vis tacklingsbar. Då åker köpespelaren Möller direkt på 18-åringen och stöter sin stenhårda hjälm i ansiktet på Seider som får lämna isen.

Hur ska sådant bestraffas? Låt säga att det var t ex Ilari Melart eller Tyrre som delat ut den där tacklingen mot huvudet?

Ja, till att börja med skulle förstås matchdomaren ha delat ut ett rejält straff och vederbörande skulle inte fått vara kvar i matchen efter det fula tilltaget.

Som synes på nedersta bilden - precis innan Möller överfaller Seider - står den kände aprunkarzebran från Älvsbyn, Öhlund väl placerad och ser allt - men skiter i det.

Då har vi i alla fall möjligheten att situationsrummet med ansvar för spelarnas säkerhet kan rapportera överfallet i efterhand till Disciplinnämnden för bedömning.

Kommer det att ske?

Nej, inte en chans. För SeMer har spelat upp situationen och förklarat att det var olyckligt och inte avsiktligt av Möller. Vad var det då, undrar man? Och har man inte ansvar för de huvudtacklingar man delar ut på icke tacklingsbara spelare?

Som alla känner till är skrikegård och sanny experter för att försvara sina gullegrisar highsticking och Möller för anmälningar. Det är ALDRIG meningen, hävdar de, när dessa två köpespelare med 4-500 000 i månadslön gör något fult.

Och situationsrummets Lärling lyder ju alltid skrikegård/sanny så nu lär det inte bli något.
Kommentera