Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2195199

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Röglet.

Ett lag vi haft det lätt för. Sedan de kom upp igen vann vi 18/20 matcher mot Röglet, inte sällan väldigt jämnt och många matcher avgjordes först i förlängning, men vi vann nästan alltid.

Röglet gav den trötte södertäljebacken eldebrink sparken och satsade fantastiskt klokt på pojkarna Abbott. Chris blev sportchef, Cam tränare och de lanserade en hockey som starkt påminde den som Rönken och Bulan etablerad för Luleå, där pojkarna Abbott var framträdande.

Men Luleå - originalet - var något bättre och vann nästan alltid mot "kopian" som de först nämnda resultaten visar.

Men. Abbottarna var mycket duktigare än man trott och rekryterade jävligt duktiga spelare som passade perfekt in i systemet. Backar som var otroligtbstarka offensivt och forwards som alla blev lika energiska och målinriktade som pojkarna Abbott själva hade varit. De visste vad de ville ha och hur de tog Rönken/bulanhockeyn från "tråkhockey" till "kulhockey".

Och fyllde på med målvakter av bästa slag - utbildade av Luleå Hockey.

Denna säsong har Röglet visat att de tagit klivet till en ny nivå och faktum är att "kopian" i serien slagit "originalet" i samtliga fyra matcher. OK, de tre matcherna i januari-februari slutade visserligen 1-1, 1-1 och 2-2, men rögglarna vann på straffar, sudd och straffar.

Så visst har det varit fortsatt jämnt, trots att Röglet vunnit.

Men. den fjärde matchen i december spelades uppe i Delfinen - och Röglet vann med 0-5!

Jag kan inte påminna mig om att vi någonsin varit så utspelade i Elitserien SHL. Röglet, när de var som bäst, visade att de var rent gudomligt starka. Luleå 2.0 var bättre än vi, kopian hade vidareutvecklat hockeyn och var överlägsen originalet.

Efter den matchen insåg man att Luleå - under senaste tre åren SHL:s sammantaget starkaste lag - definitivt var passerad och det var bara att buga och bocka för Röglets hockey.

Redan då anade man att när det skulle spelas slutspel skulle det bli Röglet och inte vi man kunde hoppas på. En bedömning som förstärktes under vår relativt svaga vår i SHL, samtidigt som vi tappade Petter Wolf och Ilomåki.

Och nu är vi där.

Röglet dominerar och levererar underbart fin hockey.

Bara att njuta för oss som älskar hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och visst är det underbart att se duktiga Röglet säga som det är om den sexfingriga sekten från blygden!
Kommentera