Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2197798

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och nu 0.00 kvar och Läjkers vinner med 2-1.

Lite oväntat att Läjkers skulle kunna stänga ned Röglet så pass men Hallams variant av Warulfvens styrspel fungerar bra mot Röglet som inte lyckas jaga in till skottchanser i slottet som de kunnat mot andra lag.

Jaja. Nu är finalen igång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he he. Aftontrasans hockeynestor vennerberg, som vanligen bara orkar producera en artikel varannan månad, har vaknat upp mellan snarkningarna och förklarar för alla hur det kommer att gå - ett budskap som alla direkt tolkar som att i verkligheten blirdet tvärtom.

Nu skriver vennerstig:
"Seriesegrarna Växjö som sitter med hemmaplansfördelen. Att den betyder en hel del visar det faktum att grundserieettan tagit tolv av 20 möjliga SM-guld på 2000-talet, där den största förklaringen varit en extra match på hemmaplan."

"Den största förklaringen"?

Det är bara skitsnack. Jag gick häromåret igenom slutspelen och kunde visa att "hemmaplansfördel" inte bara var överskattat, utan t.o.m. helt definitivt och komplett fel.

Det bättre laget vann ofta genom att ta flera matcher borta. De gånger man hann fram till "game seven" var det lika ofta borta- som hemmalaget som vann.

Således: fakta visar att hemmaplansfördelen inte existerar. Annat än ur ekonomisk synvinkel.

Tidigare har man ju menat att publikens tryck på domare skulle innebära "medhåll" samtidigt som bortalaget skulle bli "rädda". Men det gäller alltså inte. Det är ett tyckande, det borde vara så - men i verkligheten finns det inget som helst stöd för den saken.

Och nu, när matcherna går med reducerad publik - oräknat alla "restaurangbesökare" - betyder det ännu mindre.

Jag förutsätter att röglarna vet det där lika bra som jag och när de nu får reda på att vennermark hävdar att hemmafördelen avgör för Läjkers är det ju det bästa som kunde hända Röglet.
Kommentera