Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2197933

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läjkers-Röglet - hur kommer det att sluta?

Jag tror fortsatt att det finns goda chanser för att Röglet vinner Le Mans.

Grejen är den att under slutspelet mötte Röglet först HK Arslet, vars spel byggde på att de skulle dominera över hela isen och skölja på med anfall efter anfall. Vilket var chanslöst mot Röglet som var bättre överallt och fick komma in och kirurgiskt öppna upp Arslets slott.

Sedan fick de Apan emot sig. Ett lag som knappast var vassare än HK Arslet utan körde lite likadant. Men som kombinerade det hela med tjafs och bjäfs, filmningar och dessutom fulspel i syfte att skada och bli av med motståndare. Det blev lite tuffare men Röglet bemästrade också Apa. Eftersom man helt enkelt var hockeymässigt så mycket bättre.

Nu möter man Läjkers och det är en helt annan femma. Läjkers spel bygger på att kunna hantera att motståndarna har pucken men inte tillåta några chanser att måla. Och sedan effektivt utnyttja de spelvändningar de emellanåt får. Och då överrumpla motståndare som slagit sig blodiga mot den kompakta läjkriga muren.

Jag kan tycka att Läjkers hockey därmed blir lite av den karaktär Luleå Hockey skulle ha kommit med, om Röglet skulle mött oss. Goda möjligheter för Röglet att krossa oss vissa matcher. Men samtidigt goda möjligheter för Luleå att hålla matcher jämna för att vinna med uddamål eller nå sudd. Även om jag tror att slutresultatet om Luleå mött Röglet i semi, mycket väl kunde blivit 0-3 i matcher till Röglet.

Läjkers strategi bygger på att spela 0-0 men att utnyttjande av enstaka möjligheter ska leda till Läjkersvinst med 1-0 eller 2-1. Låter man Läjkers ha pucken, behåller de den, spelar hellre ned och passar varandra, i stället för att chansa att bryta igenom där det är svårt och de riskerar förlora puck.

Men kom ihåg hur det såg ut i matcherna för Läjkrarna mot Warulfven och Öret. Om forwards lyckas pressa läjkersförsvaret tillräckligt kan det gå. Kan man trycka ned läjkrarna kommer det att öppna för läjkmisstag och för flytchanser och utnyttjar man dessa blir det svårt för Läjkers.

Jag TROR att det är lite av en mental historia för Röglet, att tänka om och att utnyttja Läjkers egna sätt att spela. Och Röglet har så skickliga spelare att de kan lyckas med detta.

Åtminstone hoppas jag att det blir så.

Spelarna och twinsen abbotts - den moderna varianten av Bagarn i Åshöjdens BK - förtjänar det och det sagoslutet vill vi se!

Kom igen, Röglet!

TILLÄGG: Har korrigerat ovanstående genom att rätta ett stort antal stavfel, grammatiska fel och allmänt sett långa och krångliga meningar. När jag läser det jag skrivit verkar det som att undertecknad varit långt ifrån nykter. Men förklaringen är den att jag skriver liggande i fåtölj med tangentbordet över låren och jag ser inte tangenterna. Normalt vid skrivbord skriver jag förstås utan att se tangenterna, men det fungerar långt ifrån lika bra när tangentbordet befinner sig en meter från och horisontalt med huvudet. Plus att jag sällan enbart läser och skriver utan svarar på samtal, kollar in match, ser nyheter eller film samtidigt. Men jag får försöka skärpa mig och inte vara så lat. Det är ju pinsamt att leverera inlägg som man närmast skäms över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det är nödvändigt att inse att när diverse fåntrattar, byfånar och allsköns original samlas och finner gemenskap ska man passa sig. För då kan det bli hur galet som helst. Tre aktuella exempel:

• "Levnadskonstnärer" samlas i Stockholm för att avslöja att corona är ett påhitt.
• Trumpkramare i US of Disneyland beslutar sig för att kidnappa Kapitoleum.
• Sektmedlemmar i blygden samlas för att njuta av att se "ben försvinna".
Kommentera