Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2232924

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja du Svenne:)
Ny säsong - nytt lag men samma gamla skitstart på säsongen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
BusarnasBuse: Ja. Påminner om hur Luleå under Taavola alltid börjat säsongen med att ligga sist i tabellen, ibland rejält avhängda. Men Taavola ändrade aldrig någonting vare sig under match eller från match till match.

Fanns ju inte så mycket att göra heller, Luleå hade ju stora ekonomiska problem efter 1997 och brist på spelare. Men flera starka profiler som blev kvar länge hemma i Luleå som Skuggan, Bulan, Ågi, Burra med flera med flera - för att inte tala om Myllys som accepterade sänka sin avtalade lön för att bli kvar.

Men dessa femmor som spelade ihop match efter match fick igång spelet och viljan allt mer under säsongen och efter jul lyckades man varje år betydligt bättre under hösten och hur fan det än såg ut innan klättrade vi alltid upp till slutspel. Om vi undantar några år runt millennieskiftet då vi verkligen var med men åkte mot Djurgårn, blev ju slutspelen därefter under många år enahanda dock; med ett Luleå som åkte konsekvent i kvarten, ofta utan att ha tagit någon match eller bara en, och mot lag som Timrå, Pungen etc.

Men därefter senaste decenniet har vi ju varit med betydligt bättre överlag och det gäller ju också serieinledningen där vi oftast tillhört de bästa.

Nu har vi dock jumboplatsen och det ger ju oss fördelen att ha koll på alla andra lag. smart av Bulan kanske, en ny strategi?
Kommentera