Luleå HF

116350 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2233146

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lassi Lassi Lassi så olikt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, släppa in tvåan och trean vid närmre stolpen där Lassi brukar mura igen.

Men första att krosspass som styrs, ändrar riktning 90° och in. Och andra ett kross till en spelare framför mål - som snyggt passar ut där en annan Oskars hinner klappa in den innan Lassi hunnit ut sista decimeterna.

Jag kan nog tycka att man inte kan lasta Lassi för de målen i perioden, men däremot att Luleås backuppsättning alltmer ser ut att vara designat för Division 1 som bäst, speciellt när vi idag saknar Engsund och även Själin och Sondell fått kliva av.

Linorna försöker men i flera hittar de inte varandra eller giftigt samspel, nykomponerade som de är. Och Lassi ÄR bra tycker jag, hans lägstanivå tillhör fortfarande övre halvan i SHL medan hans högstanivå - när det finns backar framför honom som fungerar som de ska och linor där alla behärskar spelet utan puck i vår zon - är omutlig och bäst i SHL.

Men vårt backspel sjönk rejält i fjol med Eddie the Eagle som var sjukt värdelös och nu i år verkar den inte alls duga till. Inte ens när alla backar kan spela; känns som att vi skulle behöva rätt många stora, starka och brutala backar som kunde köra lika hårt spel som andra lags backar gör.

Och när vi, som idag, saknar/tappar så många backar..nej, det kan aldrig gå.

Kan inte se hur vi ska kunna vända på detta. Känns mer som att det landar i 2-6 eller något.

Jag tycker att Skuggan med stöd av Bulan och de övriga lyckats utmärkt i flera år men akilleshälen är just backsidan. Kapten Erik var ju rent gudomlig inledningsvis men under senare år har han inte varit densamme och dessutom faller så stort ansvar med 30 spelminuter per match på honom och han tycks inte orka längre.

Som det nu ser ut skulle Luleå behöva rekrytera två fysiskt starka, brutala backar för att få ordning på backsidan. Därefter bygga upp spelet utan puck till det sitter. Och därefter hitta optimal uppsättningar linor. Då skulle vi kunna bli bäst i ligan. Men som det nu ser ut är det tveksamt.

Lite synd att man just idag valde att ändra på första och andra linorna som varit intakta hela hösten för under senaste matcherna började ju faktiskt båda linorna komma igång allt bättre.
Kommentera