Luleå HF

116358 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2233833


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: Ja, underbart lyft för Malmö - i Division 1.

Flickan är ju född och uppvuxen till 21 års ålder i Rødovre, Danmark, innan hån åkte över Atlanten för tre år med University of Dakota. Sedan spelade hon fem säsonger för Luleå Hockey och snittade 2 pinnar per match!

Ville sedan ha en ytterligare utmaning och spelade en säsong för Lugano - snittade tre pinnar per match. Nu ska hon, tillsammans med Emma Nordin och Micaela Cava, lära kineserna i Guangdong spela hockey. Men de har just nu ligauppehåll vilket innebär att dessa tre kan köra månader för andra lag.

Och Karvinen väljer alltså Malmö - i Division 1! Jag gissar att hon då bor i Rødovre igen, det ligger ju vid Köpenhamn, så det blir säkert kul. Men Gudars skymning - hur många poäng kommer hon att snitta per match i Division 1? 4-5? Räcker det?

Förlusterna av dessa tre spetsspelare för Luleå Hockeys damlag på bara ett år innebär förstås en väldig försvagning för oss. Men ändå har vi inlett säsongen starkt och toppar SDHL efter 25% av serien. Vi har nu rekryterat lite ytterligare från vårt östra broderland, förlåt systerland i det här sammanhanget, och kör nu med sju finskor i laget. Luleå SISU Hockey!

Vi får tacka dessa tre spetsspelare som under en sexårsperiod tog Luleå omedelbart till svensk topp och höll oss kvar där (Cava förstås bara på slutet) samt tog oss till att bli världsmästare för klubblag i damhockey! I det enda sådant som spelats - så vi är fortfarande världsmästare:-)

Och nu ska de göra fin PR för Luleå Hockey och för damhockey i Kina. Snyggt!
Kommentera