Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355361

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, tack för tipset, det var trevligt och förtroendeingivande att lyssna på Skuggan. Bland annat när han förklarar att inga beslut om att rekrytera eller släppa spelare tas utan att tränarna och de sportsligt ansvariga Skuggan och Engman är överens. Samt att Engman tar mer administrativt och ekonomiskt ansvar, samt kan vara den som kontaktar spelare som Luleå är intresserade av med Skuggan koncentrerar sig mer på de sportsliga bedömningarna.

Intervjun spelades som sagt in i slutet av juni och visst inser man att Sellgren var klar även om de inte kunna tillkännage det förrän AHL-slutspelet var över.

Men dessutom intressant att notera att Skuggan bedömde att när det gäller de två forwards man avser rekrytera trodde han att den förste kunde komma att presenteras redan om ett par veckor. Det får en kanske att ana att man hade lagt ett bra bud på Markus Granlund och att denne bara väntade på att se om han skulle få någon av de sista platserna i Schweiz innan han tackade ja. Tyvärr gick ju Lugano all-in på Granlund nyss, så det blev inte Luleå för honom.

Gissar väl att Luleå har kartlagt tillgängliga spelare samt kollat upp huruvida de skulle a) tillföra det vi behöver samt b) kollat upp om de skulle passa i Luleå och Bulanhockey. Och haft inledande kontakt med de man mest tror på. Men fått vänta medan Schweiz fyller på. Borde snart ge sig.

Visst finns också marknaden på andra sidan atlanten och det dröjer lite ytterligare innan NHL/AHL landar och det blir tydligare vad som kan komma därifrån. Men man har känslan att till skillnad från andra lag är inte Luleå så fokuserade att direktimportera nordamerikaner därifrån. Vi gjorde ju för några år sedan sådana försök och det blev en del fiaskospelare. Huga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Kan väl upplysa att spelare tar sig tillbaka mot KHL igen också så JA Luleå kommer ha problem att hitta spelare av den klass man söker, NLA har väl snart sin kvot klar samt de flesta av SHL lagen sitter relativt nöjda medans Luleå enda av topplagen inte får ett napp tyvärr!

Visst man kan vara optimist men nog är pessimisten närmare än någonsin!
Kommentera