Luleå HF

116122 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2356218

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Angående svenskar i KHL 2022-2023

Kollat lite ytterligare och upptäckt att Viktor Svedberg har kontrakt med Avangard Omsk fram till 2022-2023. Har inte sett några uppgifter om att han brutit det kontraktet.

Som det nu verkar har vi i detta nu fyra svenska hockeyspelare i KHL säsongen 2022-2023:
• Viktor Svedberg, som inte brutit sitt kontrakt som sträcker sig till 2022-2023.
• Adam Reideborn, som inte brutit sitt kontrakt som sträcker sig till 2022-2023.
• Fredrik Claesson, som enligt agenten i december 2021 skrev kontrakt för 2022-2023.
• Robin Press, som under pågående krig skrev konytrakt för 2022-2023.

Jag tror inte att det blir fler svenskar i KHL kommande säsong. Som jämförelse hade vi 39 svenskar med KHL-kontrakt för säsongen 2021-2022.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hmm, nu får vi komplettera listan över svenskar i KHL kommande säsong sedan Dynamo Mocka presenterat Jacob Lilja, som uttalar sig i svensk media och menar att han skrev på i februari innan kriget och har därefter sökt komma ur kontraktet, men då ska Dynamo ha begär mer pengar än Lilja överhuvudtaget har.

Låter lite konstigt - kan Dynamo begära mer än de lovat betala en spelare? Kanske är det så?!

Tydligen har såväl Malmoe som Pungen varit intresserade av Lilja men inta av att fixa det ekonomiska mellanhavanden.

Ja, vad säger man? Kanske att det hävdas att f d Luleåspelaren Lucas Wallmark lär ha fått betala 13 miljoner för att bryta sitt kontrakt. 3 miljoner ska gälla den nyligen avslutade säsongen - eftersom Lucas åkte hem redan när kriget startade - och sedan 10 miljoner för säsongen 2022-2023, där han också hade kontrakt. Rejält med pengar, men i Lucas fall har han väl inte betalat "tillbaka" utan gått miste om lön för tider då han inte spelat?!

Så i detta nu har vi fem svenska spelare i KHL 2022-2023:
Som det nu verkar har vi i detta nu fyra svenska hockeyspelare i KHL säsongen 2022-2023:

• Viktor Svedberg, med kontrakt sedan tidigare t.o.m. 2022-2023.
• Adam Reideborn, med kontrakt sedan tidigare t.o.m. 2022-2023.
• Fredrik Claesson, som ska ha skrivit kontrakt i december, före kriget.
• Jacob Lilja, som ska ha skrivit kontrakt i februari, före kriget.
• Robin Press, som under pågående krig skrev kontrakt för 2022-2023.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Efter tvingande fråga från kanadensiska parlamentet har kanadensiska hockeyförbundet erkänt att man under de senaste 33 åren betalt ut 91 miljoner kronor till 21 personer för att de ska hålla tyst om att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av spelare i kanadensiska landslag.

Det hela kom upp sedan det för några månader sedan blev känt att kanadensiska junislandslaget för 4 år sedan utsatt en flicka för gangbang. Vilket tystades ned sedan kvinnan fått 27 miljoner kronor.

Det är nästan omöjligt att ta in. Hur j-a sjuka i huvudet är de i kanadensiska hockeyförbundet? "Boys will be boys?" För några år sedan blev det känt att Boustedt och det svenska förbundet skämt ut sig vid flera tillfällen på olika sätt och det landade ju i att Boustedt fick sparkas. Men svenskarna framstår ju som hedersmän i jämförelse med kanadensarna som sätter världsrekord i svinaktigt beteende.

Vi har ju en nationell motsvarighet från 2005 när Andreas Lilja, Kristian Huselius och Henrik Tallinder blev påkomna under Tre Kronor-samling med att smugit ut från hotellet och plockat med sig en påstruken ung kvinna till hotellrummet för gangbang natten igenom.

Nästa dag anmäler kvinnan de tre för grov våldtäkt och en dag senare kallar Tre Kronor till presskonferens där de nämnda spelarna hängs ut, varpå de av hockeyförbundets ordförande Christer Englund får sparken från Tre Kronor och därefter från sina SHL-klubbar varefter de flyr till Schweiz.

Man skulle tro att svenska förbundets agerande - tycka vad man tycka vill (*) om att de hängde ut spelarna - inneburit en förebyggande effekt för liknande händelser.

Medan det kanadensiska förbundets agerande med all säkerhet haft motsatt effekt.

Fy fan!

* Vad jag personligen tycker är att det var skandalöst av förbundet att hänga ut spelarna offentligt och tvinga dem att medverka vid presskonferens två dagar efter händelsen när spelarna var anmälda och därför misstänkta men ej dömda. Något liknande har aldrig hänt vare sig i hockey eller annat i Sverige tror jag. De tre spelarna blev offentligt avrättade utan rättegång och jag är bombsäker på att om de stämde förbundet för detta skulle de utan vidare vinna och få ett rejält skadestånd (för svenska förhållanden, vore det i US of D skulle de säkert vunnit storleksordningen uppåt hundra miljoner. Speciellt eftersom det var innan Metoo).

Så tror jag och dessutom känns det obehagligt att de schavotterades med tanke på fruar och barn. Visst. De betedde sig för j-a dåligt men att slängas ut offentligt sådär innan de bevisats med lagbrott (de blev de väl för övrigt inte) kändes riktigt j-a konstigt.

I vilket fall utmärkt att man slog till hårt mot sådant beteende men jag tycker alltså att man kunde ha agerat genom "tre Tre Kronor-spelare lämnar truppen eftersom de misstänks för brott" eller liknande. Visst hade namnen läckt ut på något sätt, men stor skillnad mot att behöva sitta på presskonferens.

Detta om hanterandet. Effekten av det där tror jag var jävligt god ändå:-)

Tänk att hockeyn hamnat i sådant. Och det är inte första gången. Tre Kronor hade för några decennier sedan en målvakt som skadade foten och inte kunde fortsätta spela. Men han fick vara kvar vid mästerskapet som moraliskt stöd. En kväll söp denne målvakt och en ledare till rejält och nästa dag offentliggjordes att vakten varit kanonfulla och skulle skickas hem. Ledaren - eller om det var en bevakande journalist - tror jag slapp. Kändes lite si så där att behandla vakten så. Tycker faktiskt inte att det var sån farligt att han tömde lite många bägare där.

Jämfört med vad kanadicker, ryssar och andra ställt till med...
Kommentera