Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2356523

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Snygg förteckning, pyts! Kan alltså vänta oss att Schweiz fyller på med typ sex spelare till. Tror att det förekommit att Schweiz-lag fyllt på med extra utländska spelare eftersom de haft råd och då kunnat köra med de 4 bästa i båset per match, inklusive varit säkrade att kunna sätt utländska på isen vid skador etc. Men från i år tillåts ju 6 spelare i båset så gissningsvis mindre anledning äga fler än 6 spelare.

Men denna utvidgning - från 4 till 6 utländska spelare tillåtna i båset - samt att ytterligare lag tillkommit räknar man fram till att Schweiz utökas med 13x2 + 6 = 32 spelare fler än tidigare.

Antalet svenska spelare i KHL synes ju nu minska från förra säsongens 39 till nu 4. D v s KHL-kollapsen betyder att från KHL har frigjorts tillräckligt antal spelare för att fylla det ökade behovet i Schweiz. Men dessutom tillkommer alla finländare som valt att lämna KHL och dessutom ett antal tidigare KHL-spelare från andra länder.

Så visst. SHL, Liiga och andra har kunnat ta in spelare som skulle spelat i KHL om inte kriget kommit. Lär finnas ytterligare kvar men inte så många riktiga spetsspelare kanske.

Till detta kommer att när allt landar i AHL/NHL framöver kommer spelare från det området att kunna bli tillgängliga.

När det gäller Philip Holm hade han ju inte fått plats i Schweiz och ryktena sa att HV nu jobbade får att få honom, men nu har Öret offentliggjort att de knipit Holm.

Jaha, vi får se. Vi tror väl alla att Luleå haft tentaklerna ute efter några finska stjärnor men att dessa tackat nej och valt Schweiz. Kanske inte så många tänkbara kvar i Europa nu men möjligen större chanser hitta bra från det som blir tillgängligt från NHL/AHL? Men betydligt svårare att då säkra att de kommer för att leverera och kan spela Bulanhockey dessutom, inklusive passa in i laget utanför isen. Luleå har ju gått på en del tabbar i det avseendet tidigare, t ex Lex Kennedy med flera.

Spännande blir det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tror nog att det finns spets över till oss efter huggsexorna. Flera som ryktats sedan länge till NLA har tex inte skrivit på nåt än. Och då pratar vi riktig spets. Jag tänker att kunde mman fiska upp en sån som Läppen i november i fjol, kan man nog hitta guldkorn än lättare den kommande säsongen.
Man suktar efter nåt nytt. Helt klart. Men i alla fall jjag mer nöjd med utgångsläget än på många år. Hur många ggr har man inte svyurit över aatt LHF fyllt truppen tidigt och sen bankar Evertsson in ett gäng tunga namn på höstkanten? :)
Kommentera