Luleå HF

116754 inlägg · 888 ämnen

Inlägg #2366890

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: En del lär sig snabbare. Vi har alla olika talanger. Och vi kanske tänker annorlunda helt enkelt. Men genom att förstå det kan vi också förstå att respektera att det är så.

Tänk, till exempel på Timrets livliga sida här på snacket där de diskuterar, hoppas och drömmer. Hur enkelt vore det inte att någon gång per dag hoppa in där och fråga "Hur många glud har ni?" och liknande.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, Det är väl ganska onödigt att fråga dom om det.
Dem har väl ungefär samma lynne som Vancouvers, Torontos eller Buffalos supportrar har.
Men får de in Dahlen, då kan de faktiskt bli att räkna med...

Varför skriver du glud istället för guld???, jag förstår faktiskt inte vad som är roligt med det...
Det är ganska jobbigt att läsa det där intetsägande 'kryptoordet' ordet hela tiden.
Skriv gärna guld i fortsättningen är du snäll...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Känns som att du börjar förstå lite av det jag skriver om och då är vi på god väg :-) Jag tror att anledningen för att du stängts av på diverse sidor har varit att du klivit lite över sådana gränser men hoppas att det nu ska fungera bättre:-)

Glud?

Redan på Luleå Hockeys första Forum innan år 2000 var en del av underhållningen det speciella "språk" som kom på pränt. I upphetsningen kunde det hända att folk skrev fel och många av de uttrycken anammade vi och körde konsekvent med därefter. Froza och SM-glud klassiska sådana. Men det fanns också annat när talspråket invaderade tangenterna, t.ex. igenkligen och knepiga stavningar av ord som satsestetik. Det annorlunda språkbruket inkluderade även egna beteckningar som t.ex. Fjollbollen, Warulfven, Pungen med mera, ofta med åtminstone någon bakgrund.

Inklusive så kallade "Jantar", formulerade av robertP:s kompis Jan-T. Det var uttryck som "Jo, jag hade fel, men med det som någon kunde veta då var det rätt som jag sa och därför hade jag rätt." Eller "Helt enklet".

Det enda helt tagna ur luften jag kan erinra mig var Pölsan. Det var sedan vi åkt på ytterligare en helt otrolig förlust mot det laget i slutspel som jag inte stod ut. Jag såg det gävliga laget som hade jag den vidrigaste av maträtter framför mig vilket är pölsa; jag kunde inte stå ut med att läsa eller höra klubbens namn. Och skrev "förlust mot den gävla pölsan" igen och namnet fastnade direkt hos många och har sedan dess levt kvar här och där. Någon gång frågade någon gävlig supporter var namnet kom ifrån och jag hittade på att "på teckenspråk är tecknet för Gävle och pölsa identiskt". Till slut kollade någon gävel upp det och påstod att jag hade fel men då svarade jag bara att de hade kollat fel teckenspråk. Och hävdade att namnet tecknades genom att håll upp en knuten näve framför dig med handryggen riktad utåt samt sträck på tredje leden utifrån på tredje fingret räknat från vilket håll som helst.

Ibland blir jag påhoppad av folk som hävdar att endast de "officiella" namnen får användas men då har de givit sig in på en diskussion de inte kan vinna. Jag har ju läst mycket filosofi inklusive semantikens fader idolen Ludwig van Wittgenstein. Inget språk är fast beslutat som någon sorts Guds Elfte Budord utan tvärtom föränderligt och utvecklas endast genom att man använder termer som samtiden mycket väl kan uppfatta som icke korrekta. Vore det inte så skulle vi fortfarande tala med bara grymtningar om ens det. Det som betyder något är att språket används för att kommunicera med andra och det är den som kommunicerar som äger rätten att avgöra vad och hur hen vill kommunicera. Jag skriver Pölsa för att förmedla ett budskap som en del förstår men andra inte, och det är mitt syfte, och det är oomkullrunkeligt hur än andra protesterar. Däremot skriver jag inte Pölsa på Pölsans hemsida och det beror på att jag respekterar de som älskar hockey även om de inte håller på min klubb. Eftersom jag följer den enkelt formulerade men grundläggande netiquetten: När du skriver på andras Forum ska du inte skriva annat än du skulle ha uttalat om du besökt en hockeypub för det andra laget.

Apropos skrivspråket på gamla Luleå Hockey Forum var det alltså en del av nöjet att vara flexibel och variera språket efter nyheter inklusive ett feltyrck som gav ett annat men roligare ord. Värsta minnet när han som utvecklade Forum och stod för det i många år - Bulan-fan - saknade en bokstav eftersom hans tangentbord fått fel på en tangent. Omedelbart förklarade vi andra att vi fått fel på alla vokaler utom "i" och några dagar skrev vid bara meningar som "Jig trir itt Lilii Hickii bihivir in iffinsiv bick, illir vid sigir di im dit, Bilin-fin?"
Kommentera