Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2387557

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Att Luleå slutar på play in-plats? Det tror jag absolut inte. Mycket fungerar för laget redan idag
-----------------------------------------------------------------------
Ja, inte FAN vet jag vad du ser, som jag inte ser?...
En sak råder det då ingen som helst tvekan om.
Sker det inte en REJÄL!! uppryckning spelmässigt, och då är det den OFFENSIVA !! delen av spelet som jag refererar till, nämligen att kunna få in puckjäveln i motståndarnas kasse, annat än att de mål vi lyckas få till, typ MINST! 2 ggr av 3, blir till efter 1 eller 2 returer, får vi vara definitivt! vara tillfreds med om vi slutar på plats 7-10.

Jag GARANTERAR dig, att det är CHANSLÖST!!! att vi slutar topp 6, om inte spelkvaliten, primärt offensivt!, kommer upp MINST 1 nivå till !!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Kokar ner det du säger till instruktionen att "vi måste göra fler mål", och eftersom ingen tycks begripa det kommer vi att sluta på play in-plats.

Och vad, anser du, är lösningen? Släng upp miljoner nu och oberoende av vad det kostar eller hur karaktären på den eller de spelare vi köper in påverkar laget på och utanför isen tanka in en eller flera spelare som visar höga siffror i målkolumnen på elite prospects? Eller förklara för våra spelare att "gör mål!" så skådar de ljuset med "Aha, då vet vi, nu gör vi en massa mål så löser det sig!"

Jag tror att Bulan och ledningen har en något mer sofistikerad analys som bygger på att etablera det lagspel som är nödvändigt och att Bulanhockeyn aldrig kommer att baseras på full fart framåt utan på ambitionen att vara jävligt svåra att göra mål på kombinerat med att göra tillräckligt många mål framåt. Han bygger det spel laget ska komma med bakifrån genom att i första hand bli svåra att måla på. Inte tvärtom, att satsa på att ösa in mål för att därefter försöka täta bakåt på något vis.

Uppfattar att för närvarande hoppas de ha vad de behöver för spelet utan puck och för att hantera situationer där vi erövrat puck i egen zon och motståndarna försöker pressa högt. Den delen av lagspelet har också fungerat bra under större delen av de matcher och perioder vi spelat hittills, men inte hela tiden. Efter så många säsonger i rad med Bulan nu kan man nog lugnt räkna med att det kommer att lösa sig eftersom det så gjort varje säsong. Därav "mycket fungerar redan idag".

Men det räcker ju inte och klubben har varit hur tydliga som helst med inställningen att vi måste förstärka linorna för att öka produktionen framåt. Komplettera med spelare samt hitta rätt kombinationer och linor för nu befintliga spelare. Som Bulan uttryckt det: vi testar lite olika nu men är inte alls övertygade om att några av de linor vi nu kör säkert kommer att vara de som går framåt våren inför slutspelet: först när vi byggt klart kan vi göra det. Så man gör det man kan tills vidare men avstår från att chansa på att plocka in och riskera plocka fel bara för att få mål NU! utan bygger mer genomtänkt för att framåt slutet av serien och inför slutspelet göra mål DÅ!

Ja, jag tycker att vi kan lita på Bulan och de övriga eftersom de år efter år lyckats få till ett lag som slåss pm de översta platserna i ligan och som senaste fyra åren då de haft fullt inflytande på laget lyckats att i slutspelet nå kvartsfinal, semifinal, final och bara den sista av de fyra slutspelsresultaten "finalvinst" saknas. Vilket vi kunde ha fått det inställda slutspelet 2020 eller kanske senast (möjligen bara Tyrres skadade axel i finalen och därmed sänkningen av vår förstalina som hindrade oss).

Så, ja. Personligen har jag inga problem med det där. Det jag kan oroa mig för är att det kan bli lite för mycket fokus på forwards. Jag tror att för att få till ett vinnande anfallsspel och framför allt ett produktivt PP måste vi också ha backar som kan måla från distans. Annars blir de tre längst fram enkla att få kontroll på för motståndarna, när de inte behöver oroa sig för slagskott från blå. Någon riktigt etablerad sådan back har vi inte. Tror att Bulan och Stridh varit inne på att Sellgren, Honka, Erik, Engsund ska kunna få till det men så har ännu inte skett. Sellgren har inte kommit in (ännu) på det sätt vi räknat med, Erik försöker men får bara till det sämre och sämre, inte Honka heller och hat trip-Engsund har lyst med sin frånvaro. Kanske kan man hoppas att när linorna är kompletterade och färdigbyggda kommer det att förbättra spelet längst fram såpass att det öppnar för backarna och att det då lossnar.

Jaja, spekulationer och tankar om framtiden. Men visst har vi en hel del att arbeta med innan dess, t ex hur Fiskrenset och andra lag lyckats stänga ned oss vid deras blå med följd att vi bara har kvar att dumpa och jaga ned för att fightas vid sarg.

Men år efter år har Bulan och de andra fått till det till slut och de kommer säkert att lyckas med det igen. Man kommer ju ihåg hur tonerna lät bland många supportrar under hösten "det går inte" men när Connolly anslöt lyfte spelet för Luleå rejält och när sedan Lepistå rekryterades föll allt på plats.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Skulle Lassi bli skadad under en längre period, är risken STOR att säsongen blir en riktig RYSARE, och då är det ju som vi alla förstår, i en negativ bemärkelse..
Jag vågar fan i mig inte ens tänka den tanken.
Kommentera