Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2387711

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så bjuds det på ishockey på högsta internationella nivå i Enebybergs ishall ett hockeyskott från mig. SDE har finfrämmande i form av klubbvärldsmästarna Luleå Hockey som efter första perioden har ledningen med 0-2. Förutom våra härliga finländskor spelar Luleå med Emma Nordin som också satte 0-1. Emma som tillsammans med några andra svenska Luleåspelare portades av damkronornas ledare Bagdad Ulf när han nyligen genomförde ett fantastiskt VM där laget lyckades vinna en hel match, mot superlaget Danmark.

Två ytterligare SDHL-matcher idag. Dels har DamGården slagit TrottoarDamen med 4-1, medan DaMooDoo leder mot DamGnaget med 0-3 inför tredje perioden.

Just Damgården och DaMooDoo är lite intressanta eftersom de hänger på i tabellen på plats 3-4 strax efter DamPölsan, men klart före andra lag som t ex Dam-HV och DamPungen längre ned.

Verkar alltså som de tidigare toppkonkurrenterna DamPungen och speciellt Dam-HV inte kommer att kunna konkurrera i år.

Luleå leder förstås SDHL efter att ha vunnit alla spelade matcher hittills. Förr eller senare kommer förstås en förlust. Inget lag orkar ju vinna hela tiden. Och inga träd växer ju till himlen, naturligtvis kommer de andra lagen någon gång i kapp, om inte i år så senare. Men för de som behöver lära sig damhockey finns fortfarande chansen att ta del av detta fantastiska Luleå Hockey - damhockeyns bästa någonsin.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Har precis sett den moraliska sparkbollsfinalen för allsvenskan där BK Arslet tycks ha tagit greppet nu. Efter en bortamatch mot enda konkurrenten Djurgårn som Arslet slår med 0-1. Såg bara sista halvtimmen och Gudars Skymning vilken vidrig halvtimme.

Se exempel nedan. En gårdare levererar en perfekt glidtackling, spelar ut boll till inkast. Arsletförsvararen ramlar över den liggande gårdaren och Vips hittar han på att Aj, vad ont det gjorde på höger smalben (med benskydd) och till slut ligger han flera minuter och grinar som vore han döende.

Jag förstår inte varför en sådan fuskare inte får rött kort direkt, varför vill sparkbollen ha kvar en sådan fuskare på planen? Och varför har man inte - sedan dessa fuskare släppts loss - insett att man blir tvungen gå över till effektiv speltid för att hantera detta utbredda fusk.

Problemet är mindre eller åtminstone annorlunda för hockeyn men fenomenet att "benen försvinner" och efterföljande PP är inte att leka med.
Kommentera