Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2388351

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Bra tänkt!

Smågooglade lite och såg jag rätt arbetar Brännis tjej som flygvärdinna medan han alltså är hockeyproffs och hon ska vara höggravid. Sammantaget innebär det att nästa säsong har de ett barn som börjar bli närmare ett år, med föräldrar som båda har yrken som kräver att de är bortresta frekvent. Naturligtvis har de funderat på hur de ska kunna hantera situationen då och framåt. Och alltså kommit fram till att det vore bäst om de var bosatta nära familj och släkt för att få stöd när det behövs. Och Jönköping är alltså nära, Luleå är det inte.

Har väl förstått att Nubben är på och med jämna mellanrum ringer upp tänkbara rekryteringar direkt eller i framtiden. Att han kontaktat Brännis då och då kan vi räkna med inklusive att han förklarat att HV är beredda när och om Brännis vill.

I år hade vi fortsatta kontrakt med nästan alla våra spelare men efter denna säsong har vi en helt annan situation där i stället nästan alla kontrakt går ut. Och så för någon vecka sedan har Skuggan börjat prata med spelare Luleå vill ha kvar efter säsongen. Tidigt och bra, väl jobbat, Skuggan! Engsund har ju berättat att de talat med honom och det gällde Brännis också. Och då har Brännis varit ärlig och berättat hur han och hans tjej tänker. Och deras motiv förstår ju alla. Utomordentligt väl skött på alla vis. Har Brännis och HV redan skrivit på? Ja, troligen, men inte heller det borde vara några konstigheter. I efterhand kan man tänka att det hade förstås varit ännu bättre om Skuggan och Brännis ringt upp t ex NSD och berättat om detta. Men att de inte gjorde det var också lätt att förstå. Eftersom nog ingen väntat sig att svinäcklen abramzonros skulle smälla ut det här.

Jaja, "affären" har väl landat nu. Och fakta har blivit tydliga. Det man nu skulle önska sig vore en gigantisk uppslutning och yttring av Luleåsupportrar lokalt som hyllade Brännis och förklarade sitt absoluta stöd för honom och hans tjej. Kunde ske genom en promenad med plakat på Östermalm eller kanske enklare på Delfinens läktare redan vid nästa match.

Visst drar hockeyn till sig folk som kan vara gränslösa och sakna förmåga att med sunt förnuft skilja på vad som är OK och vad som inte är det. Och ju fler sådana, desto större risk att det ballar iväg. Konstigt vore det annars, de enorma känslosvall och uppfattningen att höra hemma tillsammans med andra drar till sig massor av människor och de flesta av oss kan hantera det. Men inte alla. Sparkbollen har det ju jävligare eftersom det dels blir större publik, dels blir mer fritt på läktare med mera utomhus. Och hu större stad desto fler sådana "individer" finns det tillgång till. Det här är ett jätteproblem och de som inte förstår sport inbillar sig att det är sporten som är orsaken men så är det förstås inte alls: det är ett samhällsproblem som sporten icke korrekt lastas för och tvingas hantera.

Så. Att någon "supporter" ballar ur är inte hockeyns "fel" men det måste hanteras.

Och bäst vore en gigantisk supportermanifestation FÖR Brännis och hans tjej. Snälla, får vi se det?
Kommentera