Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2388854

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo. Visst söker vi vara objektiva och seriösa inför hockeyn, men helt klart finns det för hockey ett subjektivt inslag och konstigt vore det annars. I mina ögon har jag svårt att tro att folk som anser sig vara helt objektiva hela tiden förstår vad de pratar om eller förstår hockey.

Och denna subjektivitet färgar oss sällan eller aldrig så mycket som under brännande match och ju mer matchen gäller och står och väger desto mer rött, svart och gult filter har man framför ögonen.

Det är som det är och mest hederligt kan man satsa på att ändra sig när man senare, speciellt efter match, inser att man haft fel.

Läser folk som hävdar att vi ska vara nöjda och stolta över våra svenska domare och att domarna ute i Europa håller mycket sämre nivå. Kanske är det sant, jag vet inte.

Det jag vet är att det är trist att vi irriteras så mycket på domarna numera men samtidigt är det svårt att avstå när man så tydligt kan se med repriser vad de missat. Kraven ÄR stora på domare och ingen är ofelbar. Enstaka missar bör, ska, och får man acceptera även om det kan vara svårt. Speciellt om och när man - i synnerhet under match - får uppfattningen att de dömer på ett sätt som riktas MOT ens eget lag.

Med detta skrivet skulle jag inte bli förvånad om jag om en timme börjar med inlägg av typen "Zebrajävul!", "Köpt domare!", "ge fan i att blåsa sönder matchen!" och så vidare;-) Men Sjökvistarn brukar hålla sig lugn ofta, så hoppas slippa se sådana inlägg av undertecknad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Haha ser fram emot att läsa när du drar några Kapten Haddock-haranger :)
Jag kan också bli förbannad på domslut, men desto ilsknare om det går emot i matchen. Ett vanligt scenario är att vi får ett eller ett par mål i baken och jag tvärilsknar och stänger av, försöker göra annat en stund, sansar mig efter ett tag och slår på i tron att det vore väl fan om vi inte sku vända på kuttingen :)
Jag HATAR att förlora.
Kommentera