Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2390090

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Chara! En legend! Fantastiskt att ni hade honom i laget under lockouten. Sparkbollspubliken i Scandal-i-Analium är ju drillade som en skock får att vråla mot motståndare i syfte att nå orättvisa och ruskiga fördelar. Något de har från sparkbollen; deras egentliga intresse.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sex matcher I SHL idag. Bara Apan och Pungen som vilar.

15:15:

• HV 71-Brynäs IF
• Rögle BK-Örebro HK
• Frölunda HC-Färjestad BK
• IF Malmö Redhawks-Timrå IK

18:00

• IK Oskarshamn-Luleå HF
• Växjö Lakers HC-Leksands IF

I många fall lag med trender som kan behöva brytas och så Läjkers, Warulfven och Fiskrenset som gärna fortsätter gå så bra som de gjort tidigare.

När det gäller Luleå var det tydligt att "Abrisgate" som inleddes av att den gävlige trasjournalisten radade skit för att störa Luleå fick effekt under första perioden när vårt spel utan puck var kaotiskt dåligt och ingen spelare tycktes vilka positioner de skulle ha och hur samverka. Warulfven plockade fram ett flertal chanser när de ohotade fick bryta in i slottet och "normalt" skulle de avgjort matchen redan där. Men målvakten är "halva laget" och man kan nog tänka att det var Lassi som stal denna match åt oss. Även omvittnat repade mod och spelade bättre hockey i andra och tredje perioderna.

Och när vi alltså skärpte oss känns det som att vi skakat av oss konsekvenserna av Abrisgate och kan se framåt och vänta oss att spelet fungerar idag.

Men så åkte Shinnimin på böter för diving för andra gången på två veckor. Visserligen kan man anse att tålamodet med honom är nada och att han divinganmäls för sådant andra spelare inte skulle anmälas för. Och vidare att han är utsatt för en häxjakt där han inte får utvisningar med sig och döms för filmning, även sedan han utsatts för överträdelse från motståndare, eftersom han reflektivt tycks instinktivt förstärka som döende svan.


Men hans teatraliska kollapsförstärkningar är vare sig smarta eller vackra och det tycks som att dessa reaktioner i stort sett kommer som reflexer, som att så har han alltid agerat. Vi vet ju att Bulan och Skuggan snackade med honom efter första divingstraffet och vad gör de nu, när det snabbt kommer ett till? Snackar med honom igen, förutsätter jag. Kan det bli mer, t ex att de bänkar honom den här matchen? Jag tror det inte, men utesluter det inte heller. Och spelar han kan man nog räkna med att Oskars publik kommer att supervissla ut honom om han går omkull på isen, även om någon råkat såga av honom ena benet med motorsåg. I vilket fall kan vi nog räkna med att laget och klubben tycker att det är "besvärande" att Luleå pekas ut som ett filmande lag. Liten risk för ett Shinnimin-gate här. Och delvis beror det på en osmaklig häxjakt tyvärr.

Vi har alltså Oskars borta. Första gången vi spelade där torskade vi med 4-2 men de fem matcher vi mött Oskars därefter har slutat 2-4, 2-5, 2-5, 2-5, 2-5. Det vill säga vi tycks ha ägt Oskars ganska bekvämt borta. Men det känns ändå inte helt lätt. Oskars lirar lite igelkott i försvar för att lura upp oss och sedan satsar de på att utnyttja de spelvändningar de får genom målfarliga spetsforwards.

Borde vara en match vi ska kunna ta, men lite osäker på det är man.
Kommentera