Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2391075

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Oskarna har fått spelet dit de vill och lyckas få till farliga chanser i vår zon. De spelar med större självförtroende och törs testa att köra eller lite blindpassa för att få till puck framför vårt mål och vid lite flyt sitter en sådan i mål.

Lite oroligt är det, trots att vi har 1-3, ett nål i baken och Vips är det 2-3.

Jaha, nu spricker en bit av plexi och dags för vaktisarna igen. Hallen i Oskarshamn imponerar inte riktigt...

Ett ytterligare inslag är att Oskarshamnspubliken släppt loss rejält, på det där sättet som rookielaget i SHL brukar. Våldsamma buanden på domaren så snart en hemmaspelare tar ett snedsteg och dessutom våldsamma "filmare, filmare" så snart en lulespelare går omkull. Dessutom svarar hemmaspelarna på det genom att lätt falla men hittills har domarna stått någotsånär emot.

Nu blir det i stället en Oskare som visas ut. 200 cm Worge Kraü som tycks bindgalen i närkamp efter närkamp i samma byte och till slut sliter hjälmen av Själin. Hyggligt PP av Luleå men inte mål.

Andra perioden nu över. Luleå inleder tredje med 10 sek PP och ställningen 1-3.

Oskar tjänade på det isiga uppehållet och har därefter fått spelet dit de vill och med lite flyt kunde de nog fått in något eller några mål till.

Nu får ju Luleå chans att tänka om och skärpa till spelet till tredje. Men till saken hör att oskarna varit utvisade 10 min mot bara 4 min på Luleå. Jag kan inte tycka att den skillnaden är oriktig efter det vi sett, men publiken och hemmaspelarna kommer med säkerhet att utnyttja den differensen att kräva luleutvisningar och visst kan Öhlund tubbas till att leta upp sådana.

Så det här långt ifrån klart även om det förstås är fördel Luleå eftersom vi har 1-3 med oss.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nere i Växjö snor faktiskt TrottoarKanten bonuspinnen men Läjkers får ändå den pinne de behöver för att passera Warulfven i tabellen, sorry, Svanru.
Kommentera