Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2391443

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Håller med dig om att han fick förmodligen ett slag i ansiktet men förstärkningen efteråt är inte nödvändig typ italiensk/spansk bollsparkning. Om man spelar ett fysiskt spel måste man tåla något annars skulle vi inte tillåta tacklingar. Jag hoppas att denna debatt leder till något och hoppas att förstärkningar straffas för hockeyns skull och framtiden så vi inte får italienska teater i framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: Ja. Allvarligt talat tror jag Skuggan och Bulan kommer att förklara för Shinnimin att lägger du inte av med de överdrivna reaktionerna blir du bänkad. Luleå vill knappast acceptera att Shinnimin blir "förstärkningsstraffad" varannan var fjärde vecka, med det fokus som externa kommer att sätta på Luleå då, när nu drevet har aktiverats.

Den onda cirkeln i detta består i att zebrorna tillåter ordentliga övergrepp på Shinnimin numera utan att blåsa - antagligen eftersom de känner att han inte ska ha utvisningar med sig - och det leder till att Shinnimins döende svan kommer fram i ökad omfattning - och då mullrar drevet igång. Nu spelar det ingen roll om hur fel eller inte det är. Mot Pölsan trippade Rödin omkull Shinnimin och det ledde till en orkan från publik, SeMer och övrig media. Trots att man i efterhand tydligt såg att Shinnimin inte felade på något sätt alls. Men drevets kraft är obeveklig och SeMers självutnämnda expertis störs inte av sådana bagateller som t ex vad är rätt och vad är fel; när häxjakt pågår hänger de på och tar ledningen.

Samtidigt har Shinnimin trots att han kämpar och står i inte producerat så mycket som förloppet. I fjol fick han halvbra med pinnar under hösten när han fick lira med Limpan - men inte alls som han väntats få; se bara vad Ponte levererade när han fick lira med Omark. Men under 2022 i våras och höstas har det varit värre med det. Dock ska erkännas att han jobbat fram pinnar för Luleå när han tar jobbet framför mål. Men hittills 0 mål 2 assist, +2 och 14 utvisningsminuter är lite klent. Till det kommer mer än en handfull frilägen, men han lyckas inte sätta puckar i mål.

Döende svanen-förstärkningarna är numera enbart negativa för Luleå och därför kommer det nog att bli ändring.

Detta om Shinnimin. Nu skulle jag önska att om nu domarna avser fortsätta att inte blåsa för crosscheckingar i ryggen så vill man se divingutvisningar på de som faller ihop som döende svanar efter relativt lindriga sådana. Du håller väl med? Annars riskerar ju dessa italienska teaterfasoner att sabotera vår hockey i framtiden.

På samma sätt skulle man hälsa en debatt som tar upp huruvida det ska accepteras att spelare när spelet är avblåst crosscheckar motståndare över struphuvudet - ett övergrepp som jag själv anser ska leda till omedelbart matchstraff och därefter avstängning. Oberoende av om det sker under serie eller slutspel.
Kommentera