116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2391883

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Situation nyss. Bra läge framför mål. Pungenvakten försöker ta kontroll på puck, Brännis framför i målområdet försöker peta puck med klubba, bakifrån kommer en pung som monsterbultar Brännis med följd att Brännis, vatten och pucken samtliga går in i mål som en allmän gröt.

Döms tek i pungarnes zon.

1-0 efter andra perioden. Tycker att 1-1 eller kanske 2-1 speglat matchen bättre, men bra målvakter har stor betydelse.

Man tycker ju att Luleå ska kunna äga Pungen hemma betydligt bättre, men nog känns Pungen lite starkare än t ex HV och Oskars, och lite irriterande att matchen får lite samma bild som när vi mötte Pungen för tre veckor sedan. Den gången lyckades Pungen vänta 0-1 till 2-1 i tredje och lite riskerar vi att samma kan hända nu. Känns ju illa om vi inte kan vakna, spela Bulanhockey, och säkra tre poäng idag. Skärpning i paus nu!

Pungen har förr om åren passat vår hockey bra men i år gör de det inte: de kan ge oss skenbara övertag men när vi inte lyckas utnyttja dem släpper de fram sin hopplahockey och då kan det sluta hur som helst.

Domarna? Ja, att bara ta fyra utvisningar på två perioder brukar vara godkänt när det är en hyggligt snäll match detta är. Att alla utvisningar gått på Pungen är väl inte riktigt OK, utan speglar den fördel som hemmalag vanligen får, men zebrorna har säkert piporna beredda nu för att ge Pungen PP om de får chans.