Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395154

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kvällens SHL-matcher:

• Leksands IF-Luleå HF
• HV 71-Växjö Lakers HC
• IK Oskarshamn-Skellefteå AIK

Är väl svårt att tro att botten-HV ska komma någon vart med toppen-Läjkers men de där smålandsderbyna tycks ju följa någon sorts eget format. Kanske HV tar sin första trepoängare mot alla odds.

Apan har ju gått frånnsol till pann-Apa och deras tunna lag som saknar spelare och sätter in ofärdiga junisar tycks hitta vägar att torska hela tiden för närvarande. Men nu får de i alla fall ett något enklare motstånd, fast Oskars inför Oskarspubliken är aldrig enkelt faktiskt. Fast. Apan får ju i alla fall en f d apspelare som "domare" hur nu sådant kan tillåtas. Vederbörande blev dock utskälld i live tV av skrikegård i torsdags så ha kanske håller sig lugn? Och så vetvi alla att om matchen står och väger i slutet av tredje perioden så kommer swingerli att leta upp en situationen där han låter benen försvinna som vanligt för att fuska sig till PP för Apan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och läget efter första perioderna/början av andra i de två andra perioderna där de inte hyllat Tobbe:

• Leksands IF-Luleå HF 3-1
• HV 71-Växjö Lakers HC 4-0
• IK Oskarshamn-Skellefteå AIK 2-2

Uruselt av Luleå att släppa 3-0 efter drygt tio minuter, men vad ska man då säga om Läjkers som släpper 3-0 på drygt åtta minuter? Vi möter ju ändå Trottoarkanten med duktiga forwards, medan Läjkers möter botten-HV.

Jaha. Dags för tvåan i Trottararenan strax.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, det blir ingen molinvepa i Trottoarkantens arena men väl en hyllning av pitepojken Tobias Forsberg - vars storebror Johan spelade för Luleå många år - som så olyckligt bröt ryggen och blev förlamad i benen. Duktig och fin grabb som snyggt applåderas nu av spelarna i båda lagen och av publiken i Trottoarjk
Får en att reflektera över risken med hockey och varför det är så otroligt viktigt att man gör allt man kan för att motverka att hockeyspelare utsätts för sådant våld att de skadar rygg- och halskotor och skadar ryggmärgen. Farliga tacklingar som kastar motståndare mot sargen ska leda till avstängningar och antalet matcher kan aldrig bli för många.

Tack Tobias.
Kommentera