Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395844

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja han har ju redan förutom sina poäng ett antal skymningar som resulterat i mål på sitt konto. Tror att Komarov kommer ännu mer till sin rätt i stökiga och täta slutspelsmatcher. Minns hur lätt vi vägde för några år sedan, men laget idag är betydligt tuffare. Det bådar gott.
Om sen Skuggan och Engman landar den fina fisk man väntar ut i Nordamerika, kan det bbli riktigt kul.
Läste idag att för tillfället har man inget kontrakt ute, men väntar ut några spelare man har span på och vid minsta vink att SHL kan vara ett alternativ kan man agera och det fort.
Sa optimistkonsulten ;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Artikel idag i NSD där man lyfter att Shinni har bäst corsi i ligan bland spelare som spelat kontinuerligt. Oskar ligger också i toppen liksom bl.a. Honka.
Corsi mäter skottförsök framåt minus bakåt. På spelarnivå ser man lite vart spelet förs onär den spelaren är på isen.
På lagnivå mäter man skottförsök framåt minus bakåt match för match och sammanlagt över säsongen.
SHL har ju statistiksidor. Där kan man läsa att corsi för laget brukar synka med vilka som tar guld. Så har det varit många av de senaste åren. Den tabellen toppar just nu LHF före Sixfingers och Warulfven.
Sett på olika nätforum/plattformar att en del fans utmålar LHF:s forwards som en grå massa utan minsta spets. Utom möjligen Brännis då. Men också där ifrågasätts förmågan då han dippat i fjol i perioder och tydligen av en del förväntas dippa nu med.
Snacka om att måla fan på väggen.
Skuggan talade i artikeln igår om att man planerar värva en ny forward. Detta får en del att se rött. En del vill ha fler för att vi är så usla. Men vem vet hur många GM:arna plockat in innan fönstret stängs?
Det är lätt att få bilden att en ny superstar skulle kunna bli ensam om pressen att prestera. Har själv funderat i de banorna. Nu tror inte jag det måste bli så. Vi har flera spelare med många poäng i sig som tillsammans med ett eller ett par nyförvärv mycket väl kan lyfta eller som får det att lossna ihop med någon i befintlig trupp.
Som spets idag på olika sätt och som kan blomma i rätt miljö med mer flyt räknar jag Einar, Isac, Komarek, Shinni, Tyrre, Conolly, Leo, Fröerg och med lite utveckling Nikupeteri som har spelet i sig. På olika sätt.
Med den lagmaskin vi är och det corsi laget hittils legat på ser jag till skillnad från en del andra rätt ljust på framtiden om det dimper ner ännu vassare spets.
Visst är det tålamodsprövande att behöva vänta. Skuggan sa ju igår i NSD att man trott att färre spelare skulle söka sig till KHL än vad som blivit fallet. Färre till NLA och att lönerna i jämförelse mellan AHL och SHL utjämnats. Kroans värdeminskning gentemot dollarn har nog hjälpt till, men lönerna i AHL har gått upp. Vilket gett att vi endast lyckats locka Leo hit. Hitintills.
Sillyn är inte över. Det är förvisso ett koppel SHL-lag som söker spets nu.
Själv väntar jag in fönstrets stängning och spelets utveckling undder våren, innan jag sågar vare sig laget, Sportcheferna eller spelare.
Sen kan man spekulera i vika som kommer sitta på läktaren eller riskerar att skeppas i vinter. Jag gissar att Trocadero ligger löst till och sen gissar jag att Raskenstams dagar i LHF är räknade.
Ok. Blev långt detta, men belyser väl någorlunda varför jag ändå än så länge har fullt förtroende för Skuggan, Engman, Tränargänget och vårt kära LHF.
Uppladdat:

450x300-corsi.jpgcorsi.jpg

Kommentera