Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2396079

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo, man undrar ju vart är vi på väg, hur kommer det att gå.

Målvakten är halva laget, bra backsamspel för att motståndares försök till hög press ska undvikas, spelare i hela femman som kan och gör sitt jobb utan puck så att hela femman likt gummibandsförsedda agerar tillsammans inklusive agerar på det sätt som målvakten behöver.

Allt det där har vi redan och på det är vi bäst i serien. Det kommer att fortsatt fungera, alla kan jobbet och Lassi med det spelet växer till en jätte och kan koncentrera sig på att agera som bäst när det behövs som mest.

Vi kommer att bli svåra att måla på och det kommer att innebära att vi blir svårslagna och kan vinna tillräckligt med poäng för att ligga på övre halvan och kanske nå högt där.

När det gäller offensiven är det mycket som fungerar där med. Nej, vi lyckas inte så ofta med snabba spelvändningar mot ihåliga försvar delvis beroende på att vi prioriterar att inte chansa på att tappa puck i egen zon när vi fått tag på den. Och möter då mer kompakta försvar som ofta tvingar oss att dumpa. Men det ger oss chansen att få kontroll på puck eftersom våra spelare blivit så jäkla effektiva i sargspel och man mot man i offensiv zon. Det spm då kan avväpna oss är stora och starka fysiskt spelande backar som effektiv stoppar våra mindre lirare.

Men tillräckligt ofta kan vi få tag i puck och börja leta fram till chanser - corsihöjande - men väl där? Har vi skottskickliga målspottare med killerinstinkt? Sådana som OM de får chans sätter mål?

Känns inte så. Brännis är ju den gassande sådan för närvarande. Connolly har emellanåt varit mycket duktig. Einar har varit på väg men fastnat. kOMAReK fungerar ibland men det stora genombrottet saknas. Shinnimin är ju den enormt stora besvikelsen på detta, vi trodde han skulle kunna, men får han chansen att skjuta mål verkar det som tre ton kris sänker sig på hans axlar. Tyrre ibland imponerande duktig på målskott, men får inte riktigt lägen har inte den uppgiften. Ja, och så vidare. Pontis växte ju snabbt i våras och kunde skjuta mål. Linusarna Omark och Klasen har också hygglig förmåga att smälla in den när de får luckor även ord e varit ännu duktigare att hitta medspelare med ännu bättre lägen.

Numera kör vi ju devisen laget före jaget och har inte som andra lag satsat på skickliga målskyttar som inte medverkar så bra i spelet i övrigt framför allt inte utan puck, men det irriterar att se hur skickliga sådana spelare i andra lag om och när de får lägen så duktigt sätter puckarna i mål.

Vi får ringa upp Mika Nieminen, Tore Öqvist eller LG Pettersson och fråga om de har hållit igång och har kondis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: LG!
Vilken lirare.
Vi kör på den :)
Kommentera