Luleå HF

116552 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2397802

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fan! Apan pressar på högt i vår zon med 2-3 spelare och det SKA vi kunna hantera men gör det inte. Gång på gång tappar vi puck eller tar dåliga beslut och några vändningar kommer inte. Tycker att Luleå har spelat nervöst hela perioden, som är man rädd för matchen i stället för att längta efter detta möte.

Apan lyckas mycket bättre, är snabbare och brutalare och ger sig fan på att förstöra för Luleå och lyckas med det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
1-2 för Apan efter första perioden och en filmning av Apan som Öhlund köpte. Luleås spelare, bulan, publiken och SeMer tyckte det skulle varit dubbelutvisning med en divingutvisning för Apfusket, men inte zebrorna inte. Efter denna filmning kom Apan in i matchen och har därefter tagit bättre kontroll på händelserna.

För övrigt tillägga att Apans båda mål efter försvarsmissar då en apa lämnas naken i slottet vid första och vid andra får swingerli dra på utan att närmsta Luleåspelare är där med klubban vilket han mycket väl kunde gjort.

Den stora skillnaden är att Apan pressar högt i vår zon och lyckas bra med det, medan vi inte alls pressar högt - låter bara någon enstaka gå upp i deras zon där utan kryper ned och tätar i mittzon framför egen blå.

Apan gör ju inte det men eftersom vi är så svaga nedifrån egen zon hinner den ändå tillbaka och stänger till. Luleå brukar ju i sådana lägen dumpa och vinna sargkamperna men har under första perioden i stället fumlat bort puckarna redan vid blå så att Apan får vända.

Något som har stor betydelse i matcher som denna är att vinnanman-mot-man-situationerna och de har Apan konsekventvunnit genom att vara aggressivare/fulare och ha mer energi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Mitt intryck med. Lite räddhågset. Nervöst. Skärpning efter hårblås av Bulan i pausen?
Kommentera