Luleå HF

116552 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2398818

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att en duktig skribent på Urkenforum skriver att det blir klart med ny rekrytering nu och därefter går spekulationerna varma där samtliga tillgängliga finländare, Mario Kempe och Conny Strömberg betas av:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hur kommer SHL att sluta?

Det här är ju en tid på säsongen när man hunnit se de flesta lag spela och lagen har mött varandra. Och därmed brukar man ha tillräcklig koll för att relativt säkert bedöma hur tabellen kommer att se ut när serien genomförts. Något enstaka lag kan överraskande gå betydligt bättre eller sämre men väsentligen burkar man kunna förutse hur allting landar.

Men inte i år.

När det gäller försvarsspelet tycks det generellt vara bättre än tidigare och oftast fungera utmärkt för de flesta av lagen. Vidare har inflödet av duktiga vakter med förmåga att stjäla matcher varit mer uttalat. Luleå med Lassi går redan bäst av alla men skillnaderna är små. Vidare har nu de flesta lag visserligen hängt på Luleås krav att alla eller åtminstone de flesta spelarna ska delta i spelet utan puck men inställningen att försöka pressa högt har lagt sig och nu jobbar lagen för att stänga till mittzon och skydda slottet och det blir alltså mer av traditionellt styrspel som spelarna har enklare att förstå och som ofta fungerar väl.

När det gäller offensiven har ambitionen a la Fiskrenset att hela tiden etablera i motståndarnas zon för att därigenom nå målchanser och mål alltmer ebbat ut. De möter ofta för starka och väl fungerande försvar och ett övertag avseende antal skott blir mindre meningsfull när det inte leder till mål. Alltmer handlar det numera om att satsa på spelvändningar för att slå till innan motståndarnas försvar är samlat och innan alla deras spelare hunnit med att hitta sina positioner. Det blir en sorts drillo-hockey alltså. Men för att lyckas med detta krävs rätt spelare inklusive med bra partners så att det inte hänger bara på någon enstaka – samt måste det gälla spelare som när de får chans är tillräckligt bra skyttar för att producera. Knepigt nog beskriver jag en verklighet som vi hittar mer eller mindre i varje lag. Alla lag har sådana spelare och ett antal lag har flera. Med kanske undantag för Luleå där färre har sådan potential och levererar.

Och även efter denna särdeles silly säsong vi passerat finns många lag med luckor som de kommer att försöka fylla även om det inte står fullständigt klart hur det ska ske.

Ja. Vi vet hur säsongen inletts men hur ska man kunna gissa hur den slutar. Man måste ju ta på sig Oppfinnar-Jockes tänkarmössa och ladda Sherlock Holmes tre pipor för att närma sig ett problem som detta. Men jag tror inte att det räcker. Man kommer att gissa ordentligt fel ändå.

Med allt detta som bakgrund så ska jag ändå lägga en gissning, utan att komplettera med närmare motiv för individuella lag. Vi har helt enkelt alltför många obekanta faktorer att ta hänsyn till för att det ska bli något rimligt stöd för prognosen.

Jag gissar att SHL säsongen 2022-2023 slutar så här:
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Läst jag med. Det var väl dels en 30-årig finne med erfarenhet av NHL och KHL som är muntligt överens och väntas skriva på innan helgen.
Sen ska tydligen Mario snart vara klar också och med tanke på val av tråd tolkade jag att det handlade om ett flerårskontrakt.
Kollar man nu reggade 30-åriga finnar i AHL är det väl två idag? Sakari Manninen och?
NL har jag inte kollat men möjligt att nån sitter på bänken och surar?
Teemu Pulkkinen kanske ledsnat på livet i ryssland?
Jag håller också den skribenten högt, men på det forumet hånas inlägget och de som får ett visst hopp friskt.
Jag tror att det kan ligga nåt i detta.
Men så är ju hoppet det sista som överger mig.....
Kommentera