Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2400946

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: Säga vad man säga vill men jag brukar faktiskt formulera mig efter att ha bedömt situationer så gott jag kan och inte efter att bara ha tyckt till och kastat ut hitte-på. Och eftersom det hela lyfts av en vettig person som du gör jag det nu också.

Och nu har jag faktiskt tittat på händelsen. Luleå har pucken ute vid blå i DamPölsans zon och söker läge för skott. Pölsavakten har gått långt ut, står på målområdets främre linje. Vainikka backar mot målvakten för att skymma henne. Men stannar omedelbart framför, och det är tydligt UTANFÖR målområdet.

Skott kommer till höger om Vainikka och målvakten räddar. NÄR hon räddar kommer hon att trycka ut spaden 2-3 decimeter utanför målområdet där Vainnika står och trippar omkull denna.

Vainikka kan inte hindra att hon faller bakåt, när hon trippas av vakten, och faller över vakten, samt utåt höger, När hon då landar gör hon det med sitt vänstra knä mot målvaktens vänstra knä och det är då skadan uppkommer.

Målvakten får sedan hjälp av isen och det är tydligt att det är vänster ben hon inte kan stödja på.

Kan det ha orsakat skada på ledband eller (huga) korsband? Det kan jag aldrig tro. Målvaktsbenet är redan väsentligen plant på isen när hon träffas och det kan knappast ha påverkat leden något dvs såväl korsband som ledband måste ha klarat sig och det var bra.

Men hon får Vainikkas tyngd, koncentrerad och levererad genom Vainikkas knä, på sig i knätrakten.

Omöjligt att se var det exakt träffar men det måste ha lett till någon blödning, t ex i en slemsäck eller muskel i så fall en s k lårkaka. Behandling: på med is och kyl ner snabbt, linda och avlasta medan lösningen resorbera. Kan väl ta någon vecka men det kommer att gå bra. DamPölsans vakt missar nog matcherna mot DamGnaget och DamSDE i veckan men inget mer.

Matchdomaren Ida Henriksson (från Luleå) beslutade att visa ut Vainikka 2 min för "interferens on the goalkeeper".

Var det ett korrekt beslut?

I helvete heller. Det fullständigt korrekta hade varit att visa ut målvakten Klara Peslarova 2 min för tripping.

Med tre minuter kvar i ställningen 3-2 och Luleå (med skotten 3-16 i tredje) får spela PP 6 mot 4 mot en nyinsatta vakt - Felicia Frank - hade chanserna att nå kvittering varit stora.

Känns som att Luleå bestals på den möjligheten och poängen genom domarens misstag. Tråkigt.

Plockade skärmbilder från sekvensen men ibland blir SeMers mindre bra sändningar helt svarta och det här var en sådan gång. Men kolla matchen 2-3 min kvar av tredje på SeMer innan den strax försvinner därifrån!

TILLÄGG: Dagbladet skrev igår: "Undersökning i morgon" meddelar Brynäs kommunikationsansvarige Martin Löf Nyqvist i ett sms. Så det kommer väl besked idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tack, får kolla själv om möjligt. Har inte hunnit tidigare utan bara läst det som redovisades i neutrala GD, som jag också klistrade in i mitt inlägg.
Kommentera