Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2401295

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
HKN: lika kul att följa och läsa Svens inlägg här på forumet med all respekt!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det tycker jag också i Stora Stycken. Undantaget de från och till återkommande 'romaner' som handlar om 'fläskberget' och 'blygden'.

Jag hoppas att du kan förlika dig med det Sven :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Tack. Och du ska få ett tydligt svar som jag rekommenderar dig att du tänker över noggrant. Följande är det sista som kommer att presenteras på denna sida i saken.

Aoan inledde säsongen starkt men sedan har de tappat mycket poäng. I samband med det har upptäcktes att Apan swingerli i slutet av matcher som står och väger initierat situationer där han först sökt närkontakt med motståndare och därefter låtit sina ”ben försvinna”, fallit pladask och fixat PP för Apan.

Så spelade Apan borta mot Oskars och efter att ha fått med sig en j-a massa PP i en match, där ena domaren var en f d spelare för Apan, lyckades Apan knipa en poäng.

I samband med det genomfördes en analys av filmsekvenser gällande de hela åtta PP Apan fick i andra och tredje perioden, med resultatet att 2/8 utvisningar var korrekta, men att hela 6/8 utvisningar kom efter situationer där apors ben försvunnit och de fallit pladask i lägen där det uppfattades som onaturligt. Misstänkta filmningar alltså. Hela analysen och varje filmning redovisades med filmsekvenser bestående av 6-8 bilder per filmning.

Det ovan beskrivna är naturligtvis i högsta grad upprörande och ett så utbrett fusk kan med rätta uppfattas som ett hot mot svensk hockey när sportslighet och rättvisa försvinner och fusk ersätter och leder till poängvinst.

Detta är av så stor betydelse att det kräver en djupare analys för att finna förklaringar så att den bakomliggande orsaken kan identifieras och tydliggöras.

Nu finns det en spelare som alltid ligger i topp på listor över Elitserien SHL störste filmare och spelaren i fråga har själv offentligt erkänt att han fuskar när det behövs för att hans lag ska vinna matcher. Och då undrar man hur hans klubb reagerar på detta? Stänger de av honom? Får han gå i terapi för att förstå värdegrund, moral och sportslighet? Nej. I stället utser de honom till lagkapten under sju år! Och ger honom därmed största möjliga inflytande på hur laget och spelarna förväntas agera. Klubben i fråga har själva lanserat begreppet bygdens lag och använder begreppet bygden i tid och otid på ett sätt som leder allas tankar till ett sektbeteende vilket dessutom stöds av alla andra sätt med vilket de marknadsför klubben; genom att låta en korrupt brännvinsjournalist sprida lögner om andra lag, genom att föra ut osanningar om att deras lag består av egna produkter från egna bygden. Nu, när Apan går mer knackigt ropas allt högre inom klubben att. Ge den tidigare lagkaptenen en stor roll i båset eller lagnära för att han ska kunna förmedla ”vinnarmentalitet”.

OK. Efter en tydlig redovisning av hela sex filmningar på två perioder, fusk som givit Apan sex icke korrekta PP, följt av en analys som pekat på orsakerna och symboliserat sekttänket genom att använda begreppet ”blygden” samt kallat fuskets onda genius för Fläskberget i stället för det namn – Jimmie Ericsson – han falskeligen påstår sig heta.

Då kommer ett inlägg av dig. Diskuterar du bedömningen av sex fusk? Diskuterar du de bakomliggande orsakerna?

Nej.

Du kommer bara med ”Jag märker att SANDLÅDEDISKUSSIONEN kring 'fläskberget' och 'blygden' m m är i full gång nu igen...Är det inte EN GÅNG FÖR ALLA dags att begrava BÄBISdiskussionerna i just detta så in i he***te UTTJATADE!!! ämne. Det är ju för fan över 3 år sedan Jimmy Ericsson la skridskorna på hyllan. Det finns väl ingen 'någorlunda' sund människa som Fortfarande är intresserad av att läsa flosklerna om honom eller om 'blygden' längre!?!?! ALLVARLIGT!!!!!”

Du skiter fullständigt i det som diskussionen handlar om och nonchalerar helt det upprörande fusk som de upprepade filmningarna innebär. I stället väljer du respektlöst att angripa en detalj (tre år sedan han försvann) genom att skrika (användning av ord i versaler), upprepa utropstecken och välja förolämpande och negativt värdeladdade ord.

Ett sådant beteende accepteras ingenstans och livtidsavstängningar under olika nicks på ett flertal hockeysidor borde ha visat detta. Du rekommenderas att fundera på hur mycket tålamod och stulen tid av andra du kan räkna med innan denna sida väljer att agera på samma sätt som övriga sidor.
Kommentera