Luleå HF

116294 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2401963

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Tack! Ja, hittade ju rätt att bortalagen skulle vinna, men inte att Fiskrenset skulle torska med hela 2-4 i stället för 1-2. Läjkers hade ju dock 1-2 och kunde mycket möjligt ha stängt ned matchen med det resultatet, men med mindre än tio minuter kvar av tredje fick de sätta 1-3 och i det läget lät väl Fiskrenset alla instruktioner falla och bara körde med följd att det ramlade in ytterligare två mål.

Känner mig nöjd med gissningarna och så duktig brukar jag inte vara. Speciellt inte när det gäller Luleås matcher som jag alltid gissar att vi förlorar vilket ofta inte händer:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Göteborg drar sig ur damernas elitserie SDHL. Pengarna har tagit slut.

Det här är ju riktigt illa och när det gäller herrarna och SHL har ju Ligan med förbundets stöd verkat för att det inte ska ske. Men med massor av underliga beslut. Tvinga Karlskrona att satsa 70 miljoner för att bygga ut dåliga läktare för några tusen extraåskådare som aldrig funnits, följt av att ge dispens till alla andra klubbar. Acceptera att Apan uppfyller ekonomien trots att de hade tom börs i flera år och fick ta dyra korttidslån för att betala löner (men hade stort eget kapital på papperet sedan de värderat ApPeas tomma lyxrestaurang som vore den lokaliserad på Stureplan) samt accepterat att Pölsan gick i enorm förlust och kapitalet var tömt (genom att en ”oberoende” analys plötsligt uppvärderade den gävliga arenan med multum). Och så vidare- Att inte SHL-klubbar konkat under pågående serie beror förstås mest på att klubbarna haft koll och inte med stöd av utan trots Ligans hitte-på som för övrigt bara haft ett enda mål: att stänga ligan.

Men Göteborgs damhockey har tillhört SDHL i mer än fem säsonger och där varit en extrem slagpåse. Har vunnit i snitt 1-2 matcher per säsong och torskat resten. Men klarat sig kvar genom att vinna kvalen. Nu senast hade DamApan sin bästachans att ta sig till SDHL, men kollapsade och Göteborg klarade sig kvar.

Att de varit på fallrepet har alla vetat om och inte minst de själva. På senare år sökte de få Fiskrensets stöd genom att upptas i Fiskrenset, eller få bidrag ekonomiskt och gärna åtminstone sportsligt från tränarhåll, men Fiskrenset sade blankt nej till damer. Så illa var det att DamPölsan tyckte synd om de stackars Göteborgsdamerna att de ställde upp med råd och sprotsligt stöd vilket förstås vara extremt pinsamt för damhockeymotståndarna Fiskrenset.

Nå. Sponsorer och vettigt folk tvingade Fiskrenset att tänka om och nu till hösten köpte de ihop en massa spelare och duktiga ledare och körde igång damhockey i ettan. De vinner förstås den serien och senare kvalet och tar då plats i SDHL hösten 2023.

Med följd att de knäcker det andra laget från Göteborg. De har kämpat mot strömmen i många år men nu är deras tid räknad. Att förlora sig igenom ytterligare en säsong och förlora miljoner trots att deras framtid var död beslutar de alltså att avstå från; för att rädda de pengar de kan för att fortsätta sin övriga verksamhet med fiickhockey, paralympisk hockey med mera.

Man känner sympati för Götebrogs HC. Och Fiskrensets agerande och ansvar för vad som nu hänt är inte trevligt.

(Inom parentes sagt var Luleå Hockey i samma situation mär Munksund/Skuthamn hotades av konkurs och Norrbottens damhockey var i fara och de kontaktade Luleå Hockey. Luleå valde som bekant en annan väg än Fiskrenset).

Det kommer inte att ske, förstås, men egentligen skulle den bästa lösningen för SDHL vara att man tillät Fiskrensets damer att ta Göteborgs plats i SDHL. De kunde slå sig ihop och under namnet Fiskrenset/Göteborg slutföra säsongen.

Känns bara onödigt att Fiskrenset ska köra en säsong i damettan. De tillhör region syds dametta där det klart starkaste laget är Malmö. Fiskrenset har spelat fyra matcher i Damettan och redan mött den huvudsakliga konkurrenten Malmö två gånger: Fiskrenset vann första matchen med 10-0 och Fiskrenset vann den andra matchen med 1-13.

Låt samtliga Fiskrensets spelare skriva på för Göteborg och de flesta av Göteborgs spelare skriva på för Fiskrenset. Samtidigt som Fiskrenset tar över organisationen och ansvaret för SDHL-laget och vice versa, så byter ni sedan namn på lagen.

Klart som korvspad. Bara att köra. Varsågod för en lösning som alla blir nöjda med.
Kommentera