Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2402074

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
"Det är med sorg och besvikelse som styrelsen efter samråd med vår nya sportchef konstaterar att Göteborg HC inte har sportsliga förutsättningar för att fortsätta spela i SDHL. Orsaken är att vi inte har tillräckligt många svenska spelare enligt de tävlingsbestämmelser som finns. Efter förra säsongen tappade vi många svenska spelare till klubbar i närområdet och under våren, sommaren och hösten har vi kontaktat ett stort antal spelare som har tackat nej till spel i Göteborg HC."

Så skriver man på Göteborg HC:s hemsida. Kollar upp laget i de matcher som hittills spelats och de tycks ha haft runt fem svenska spelare i varje match, vanligen i någon tredjelina eller som extraspelare.

De har tydligen slitit som djur för att fixa spelare men "Efter förra säsongen tappade vi många svenska spelare till klubbar i närområdet..." indikerar förstås vad det handlar om. Fiskrenset har snott deras spelare.

Jag kollar upp klubbarnas roster och finner att av Göteborgs 15 svenska spelare säsongen 2021-22 återfinns i Fiskrenset denna säsong Boney, Holly, Utbult, Tilde, Bergeby Hallbeck,, Emilia, Kündig, Jil, Hellman, Ella, Svedberg, Karin, Beverin, Maja. Fiskrenset har alltså snott över alla de ville ha från Göteborg och lämnat skräpet, inkusive galenpannan Sofia Reideborn som ingen damhockeyklubb vill ta i med tång numera.

Fiskrenset har alltså uppfört sig som de alltid gjort. Öppnar börsen, köper vad de vill och skiter fullständigt hur andra drabbas. Man mår illa. Ingen ovanlig känsla när Fiskrenset är inblandad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Full hockeyfest i en fullsatt Fjollboll där Gnaget möter Djurgårn. DIF, med ett flertal stjärnor av SHLsnitt toppade av lille Tim Söderlund utbildad på Luleås hockeygymnasium samt i ännu högre grad den rena Luleåprodukten Linus Klasen är förstås favoriter, även om de inte lyckats toppa allsvenskan ännu. Där MooDoo leder, följda av DIG och BurkÖlen.

DIF drar på sig en del utvisningar och Gnaget har gjort tre PP-mål, men DIF har precis tagit ledningen med 3-4. Fast där kvitterar Gnaget till 4-4 när de hittar femte luckan på DIF-vakten - och Gnaget målar faktiskt utan att ha PP.

"SHL behöver Stockholm" är ju vad alla Fjollträskbaserade självutnämnda experter gnyr om i tid och otid. Det må vara som det vill med den saken, men Stockholm tycks verkligen inte behöva SHL.

Det är i alla fall ett nöje att se #86 spela hockey i Sverige igen.
Kommentera