Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405180

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Och vilken match och vilken underbar triumf i TV-pucken för Norrbotten!

Själv vaknade jag med jobbiga magsmärtor och var länge helt däckad men lagom till finalen lyckades jag slå på och följa matchen.

Och som du skickligt påpekade - ett Norrbotten som spelar Luleå Hockey-hockey med ett oerhört starkt försvar och dessutom duktiga spelare när man kunde vända på spelet.

Småland, Stockholm Nord och nu Stockholm Syd körde på med allt de hade och ägde skenbart spelet, men när Norrbotten spelade försvarsspel som skulle imponerat på seniornivå - pojkarna är bara 15 år! - kunde inget av de nämnda tippade topplagen ens göra mål. Ja det blev ju ett till slut med <2 min kvar men då hade Norrbotten hållit nollan genom sista gruppspelsmatchen, kvartsfinalen, semifinalen och nästan hela finalen; 158 minuter!

Och visst är det arvet från Myllys som har del i detta TV-pucksglud. Myllys lyfte målvakter till sådan nivå i Luleå och Norrbotten att vi fått fram massor av duktiga målvakter och dessutom etablerat en målvaktsutbildning - med Blommans dotter Linda som fantastisk ledare - som gjort att unga pojkar sökt sig till Luleås hockeygymnasium för att få riktig målvaktsutveckling. Vid sidan av våra egna Luleåpojkar som Berguven, Anders Nilsson och Joel Lassinantti har 15-åringar sökt sig till oss och några av namnen är Johan Gustafsson, Wardarna, Filip Gustafsson och Jesper Wallstedt och nu Love Härenstam. Pojkar som sökte sig till Luleå Hockey för gymnasiet och gick ut som utmärkta målvakter.

Nu lyfter vi och andra Love Härenstam med spaden och det är otroligt så bra vakt han är redan vid 15 års ålder; blir spännande att följa hans utveckling i Luleå Hockey. Men det är inte bara han förstås och faktum är att alla spelarna Norrbotten hade på isen levererade 100% insatser på ett sätt som gjorde att man häpnade och njöt. Övriga topplag i TV-pucken tutade och körde och satsade på fart och skott men Norrbotten visste att bygga laget bakifrån med Bulanhockey och med detta fantastiska spel utan puck gjorde man det möjligt att slå alla genom att utnyttja de målchanser man fick.

Fast i gruppspelet åkte vi på stryk mot Ångermanland som vi slapp i slutspelet där de tog tredjeplatsen i TV-pucken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: jag får nog säga att TVpucksguldet från igår, det första på 37 år för Norrbotten, både prestige och meritmässigt, trots spelarnas ringa åldrar, ändock är likställt med att Luleå hade vunnit i våras. Jag måste säga att Love Härenstam i målet, är det i särklass bästa jag någonsin sett en målvakt i 15-årsåldern spela.

Den enda 'lilla' smolken i glädjebägaren, om det nu kan sägas vara en sådan?..., är ju faktiskt att Härenstam mer eller mindre rätt igenom är Stockholmare, det hörde man om inte annat på dialekten, i hans segerintervju efter matchen.

Love hade enligt expertkommentatorerna likaväl kunnat representera såväl Stockholm Nord som Syd. Hade han gjort det valet, vilket han nu gudbevars INTE gjorde, då hade nog istället Sthlm Nord eller Syd lyft segerbucklan...
Men nu var det ju vårat landskap som till slut efter nästan 40 års väntan, och ingen final sedan 2002, som äntligen fick stå som segrare igen.
Och det var i hockeytermer, en oerhört angenäm känsla att få uppleva detta igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Om du inte redan avhandlat frågan ser jag fram emot din åsikt om nya formatet på CHL
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det var ju ett underbart spelande lag vi fick se. Kollade upp och det var några kommande stjärnor med 1985 då Norrbotten senast vann. Bulan, Robert Nobbe Nordberg, Robert Dallas Dahlrot och Torbjörn Lindberg för att nämna några som gick långt. Tror vi kommer att få se några av dagens hjältar framöver i de vackraste av färger med.
Kommentera