Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405530

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kollade in hur Aftontrasan följt TV-pucken, analyserat finalen och kommenterat att Norrbotten spöade de tre topptippade lagen från Småland, Stockholm Nord och Stockholm syd. Aftontrasan har ju ett dräll hockeyexperter, låt vara självutnämnda, så det måste väl bli en massa artiklar?

Nej. De skriver inte en j-a rad. Däremot smäller de efter finalen ut en jätteartikel (se bilder nedan) där de kokar soppa på en spik. Förra året var det en hockeypappa i Skåne som blev sur när hans son inte togs ut till Skånes lag och denne ringde ansvarige flera gånger och "bombhotade" arenan där laget skulle samlas (utan hans son).

Den händelsen kan vara värd att skriva om förra året när den inträffade och då ur vinkeln en galenpanna som råkar vara hockeyfarsa.

Men att nu - i stort sett bara med galenpannan som grund - välja att skita i att rapportera från TV-pucken men i stället köra en hitta-på artikel där de drar generella slutsatser trots att det bara handlar om en enskild galenpanna är ett riktigt lågvattenmärke inom hockeyjournalistik. Vilket Aftontrasan abonnerat på i åratal.

TILLÄGG:
Lite dålig stil att bara hänga ut Aftontrasans obefintliga bevakning av TV-pucken. Som drog 1,5 miljoner tittare under finalhelgen, därmed självklart av högsta intresse för tabloiderna att täcka. Men de har förstås varit strängt upptagna med att diskutera KD-tantens kompis "skoj" med en berusad, sovande och blodig person i hennes trappuppgång.

Men hur agerade Sexpressen? Jo, de hade en jätteartikel om TV-puckens finaler och ropade ut att "Stockholm tog historisk Tv-puckseger". Det handlade om TV-pucken flickor alltså. Däremot ingen artikel om TV-pucken pojkar. OK, det förstås att i flickor-artikeln la de in en rad "På pojksidan vann Norrbotten. " samt citerade en kommentar av Love Härenstam om att ingen trodde på Norrbotten.
Kommentera