Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405577

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nu blir chansen att slippa ett svenskt lag under förspelet bara 44%.
------------------------------------------------------------------------------------
Alla de deltagande svenska lagen borde ju typ JÄMT vara rankade i Skål A. Tror du inte att det blir så ändå?

Oavsett vilket, lär ju ett svenskt lag typ ALDRIG missa topp 4 i någon grupp. Inte under en överskådlig framtid iallafall.

Sen uppenbarar sig ju risken för att två svenska lag kan mötas redan i åttondelen??..., vilket vore rent utav felaktigt, för att inte säga orättfärdigt. Den här förändringen är till största delen till för att bra lag ska slå ut andra bra lag på ett tidigare stadium än som varit, och då blir ju det odiskutabelt på bekostnad av Svenska lag, om dom på ett tidigare stadium än förut, tvingas slå ut varandra...
Dessutom har Sverige ett lag mindre med än tidigare, vilket automatiskt får till följd att den svenska dominansen minskar något.
Och jag förmodar att det är därför som denna förändring genomförs?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Du får läsa på bättre. Nej, de svenska lagen hamnar inte alla i skål A. Nej, det handlar inte om gruppspel längre. Efter de sex omgångarna - där lagen mött olika lag - kommer de 16 som rankas högst (troligen tar flest poäng i de sex matcherna) att gå till slutspel. Och ja, det finns risk för att den svenska dominansen reduceras.

Och kanske är det en anledning till förändringarna. Om intresset är större på kontinenten förstår man att de blir minst sagt irriterade att se matcher i Aparenan inför runt hundra "åskådare" plus tomma stolar. Europamästerskapet finansieras ju genom sponsorer och att Apor på gratisbiljett saboterar finanserna för CHL känns inte bra.

Visst vill man i första hand att sportsliga villkor ska gälla men det är också nödvändigt att ekonomin är under kontroll. Så blir man tvungen att introducera en regel som stänger ute Apan och eventuellt andra lag utan intresse är jag OK med det. Och som sagt - jag äger ju en andel av turneringen.
Kommentera