Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405691

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, intressant (och tyvärr varierande ljudkvalitet som du sa). Känns som att Engman - vars roll i Luleå är att ta kontakt och diskutera ekonomi och potentiell lön med spelare som Skuggan, Bulan och Stridh är intresserade av - upplever nuvarande marknad som "väldigt tunn. Och angående Mario Kempe säger att man fortfarande har "viss kontakt" samtidigt som Kempe själv häromdagen förklarat att det var länge sedan han hade direktkontakt med Luleå och att de väl kom överens om att Kempe skulle höra av sig när han visste om rehabiliteringsresultat och att han kunde vara färdig för spel. Vilket väl bör gälla nu förstås, efter vad som skrivits. Lyfts dessutom att flera SHL-klubbar kan vara intresserad av Kempe, fast det vet man inte hur man ska tolka; kanske, som så ofta, att spelare och agent agerar för att bredda intresset och nivån på eventuella bud.

Ja, vi får se, Känns som att Luleå behöver få till någon ändring i laget under de två veckornas efterlängtade paus vi nu fått. Spelet utan puck och försvaret är ju redan på hög nivå, samtidigt som man anfallsmässigt lyckats äga mycket puck, men dock inte kunnat ta fram chanser som resulterat i mål. Något behöver förändras och det kan förstås gälla laget vi nu har, liksom en bra förstärkning av spelare med förmåga att måla, alternativt en kombination av dessa två. Och lyckas man genomföra sådant under dessa två veckor vore det mycket trevligt förstås.

TILLÄGG
I samband med detta kan man konstatera att Luleå haft lite oflyt när det gäller Linus Klasen. Klasen var ju en duktig forward i tidigare år men lite av primadonnatypen och inte alls så allround som han numera är. Och det har han offentligt förklarat många gånger berodde på hans tid i Luleå där han blev generellt vältränad och dessutom bra på allt spel inklusive utan puck. Att han och familjen dessutom trivdes utmärkt i Luleå var en annan bonus.

När Klasen lämnade var det med ett riktigt stort Luleåhjärta. Han och Omark diskuterade i fler år att försöka hitta en säsong då de båda kunde komma till Luleå och ge klubben i sina hjärtan ett Glud, men nu blev det inte så. Förrförra säsongen fick vi låna Klasen, förra säsongen Omark.

Att Klasen kom tidigare var eftersom det stökade till sig med en knäpp ledning i det Lugano han så många år varit toppstjärna. Och tyvärr blev inte året i Luleå som han hoppats. Sportsligt var han kanon förstås, men pandemin innebar att familjen blev kvar i Schweiz och han kunde inte åka dit speciellt ofta. Det var trist. Tänk om han kommit ett år senare, med Limpan Omark ifjol? Då tror jag inte Warulfven skulle lyckats hålla oss från gludet.

Och liknande gäller förstås denna säsong. Med hänsyn till omständigheterna förstår alla att Linus Klasen och hans barnrika familj nu bosätter sig i Stockholm. Där han egentligen inte har så mycket bakgrund: spelade för Huddinge till han var senior, följd av tre säsonger för Tälje i Elitserien för runt femton år sedan. Nu blir det Djurgårn i Allsvenskan som får njuta av hans talang.

Men tänk om han kunnat spela för Luleå i år? Om man ställer upp de egenskaper vi behöver för en tänkbara forwardsförstärkning är det ju inget tvivel om att Linus Klasen toppar varenda lista. Men så blev det inte och lite beror det förstås på lite oflyt.
Kommentera