Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406030

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Håller med i dina tankar. Jag tror att jag skrivit det förr. Väl i slutspel har vi för en gångs skull ett lag fyllt med tuffhet för uppgiften. Minns de äckliga aporna som tog bort oss för nåt år sedan i slutspelet, där Tyrre och Engsund var de som orkade stå upp. Klasen försvann. Eller i fjol när De la Rose fick hänga på Limpans rygg ihop med nån dansbandspojk. Tycker att årets upplaga med lite krydda på laxen ser ut att vara komponerat för just slutspelet. Och dit ska vi tammefan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Håller med du. Som alltid - trevligt att veta att vi tänker likadant och har en realistisk syn på hockeyn.

Och helt riktigt att från SHL till slutspelet behöver vi vara med och spela fysiskt. Senast tappade vi ju finalen mot Warulfven för att de var bättre på det. Och vi har många slutspelsförluster mot Fiskrenset när de satsat fysiskt för att inte säga brutalt fult - vilket de regelbundet haft frikort från zebrorna i Scandal-i-Analium att göra.

Komarov är ju - i likhet med Tyrväinen - ingen jätte men dessa båda finländare är jävligt tuffa och kan stå upp rejält när det behövs. Ser det som mycket bra investeringar till kommande slutspel. Lite oro har man för Tyrre, som med skadad axel i finalen i våras inte kunde göra sig själv rättvisa. Och den här säsongen har han varit försiktig och man har inte fått se hans monstertacklingar mot sarg. Vet ej varför. Hoppas verkligen att hans axel är eller håller på att bli OK. Kanske är det också en strategi att inledningsvis avstå från Tyrretacklingar för att framöver kunna plocka fram dem.

Jag uppskattar verkligen det fysiska spel som tuffingarna Komarov och Tyrre för att inte säga Engsund bidrar med. På sin senare tid siktade ju Osten på att landa in fysisk men värvningen av Anton Hedman med en del karriärstoppande brutala tacklingar eller Petrell med monstertacklingar mot sarg men inte mycket mer var inte roliga.

Jag uppskattade verkligen också Fredrik Svensson, som dels var en hygglig back men dessutom den i särklass bästa boxaren jag sett i Elitserien SHL. Denna hans speciella kompetens innebar en vaccination mot andra lag att spela överdrivet fult mot oss och efter det att Fredrik slagit knockout på de som gjorde det ändå fick vi spela en juste hockey utan att Fredrik behövde agera.
Kommentera