Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406169

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu måste vi gratulera DamApan som igår lyckades slå Luleå Hockey med 0-5, vilket slås upp rejält i ApPravda Norran (se bild nedan).

På Apans officiella hemsida skriver man ingenting alls, men det är ju i linje med sektens policy där man i princip inte skriver något alls om damhockey säsongen igenom.

Det var ju 1 december 2017 som ApPea meddelade att Apan skulle ta upp damhockey igen vilket sponsorerna tvingade dem att göra.

ApPea meddelade att "det är en långsiktig satsning med fokus på spelare från bygden." samt att de "inom tre till fem år ska de ta sig till SDHL".

Och hur har det gått?

Nja. DamApan har ju vunnit norra damettan och fått kvala till SDHL varje år. Nu har ju norra damettan bara innehållit två lag med rätt att vinna kvalplats (Skellefteå och Umeå*) eftersom de andra lagen som deltagit Luleå och MooDoo bara gjort det med hobbylag, förbjudna att vinna kvalplats, men varit hyggliga att delta eftersom det inte blivit någon serie med bara två lag.

*I år deltar även Timrå som också de har tillstånd att vinna kvalplats. Fast med 1 poäng på sju matcher låter det inte som att de kommer att öka konkurrensen direkt; fortfarande är det bara DamÖlen och DamApan som kan ta kvalplats.

Och DamApan har tagit kvalplats varje år. Men torskat varje gång. Inledningsvis brukade det bara bli två snabba torskar med tvåsiffrigt, men nu senast lyckades man faktiskt vinna en match mot motståndet - Göteborg - som innan dess lyckats spela hela SDHL utan att vinna en enda match. Men de var starka nog att spöa DamApan. Hemma i blygden förklarade ryktet att Göteborg inför kvalet mot DamApan hade köpt in halva tjeckiska landslaget. Sanningen var den att Göteborg inte värvat en enda utländsk spelare under hela säsongen.

Nu har ju Göteborg dragit sig ur SDHL eftersom de inte hade spelare och ekonomi sedan Fiskrenset tagit upp damhockey och snodde drygt hälften av Göteborgs svenska spelare.

Då raaaasar DamApan och tycker att de antingen ska tillåtas ta över SDHL-platsen direkt eller få frikort till SDHL nästa säsong.

Ja, det är lustigt. När de inte lyckas kvalificera sig till SDHL på de 3-5 år de skulle, så försöker de hitta på andra vägar. Nu hade de förstås varit chanslösa nästa år eftersom Fiskrensets nybildade damlag vinner sina matcher i Sydettan med i snitt 11-0 och förstås kommer att krossa DamApan i kval framåt våren. Men kanske, kanske. SDHL kanske ger två ettanlag chansen kvala upp till våren? Skulle inte tro det, men Apan försöker väl eftersom de inte lyckas sportsligt.

Och nu har de ju SLAGIT Luleå Hockey, vilket ApPravda Norran slår upp storslaget - en fantastisk bedrift. Att det INTE handlar om Luleå Hockeys riktiga damlag framkommer aldrig i Norrans rapporter: Nej DamApan har slagit Luleå, hurra, hurra.

Igår vann DamApan alltså med 0-5! Flera av målen gjordes av Holly Reuther som kommer från Kanada. Vet inte riktigt var i blygden Kanada ligger men gissar mellan Buske och Kågedalen. DamApan höll alltså nollan och spaden hanterades av Camille Scherger, också frän samma ort i blygden, Kanada.

Luleå deltar alltså med ett hobbylag av ren vänlighet för att det överhuvudtaget ska bli en "serie" som DamApan kan "vinna kvalplats" från. Men ofta lyckas de inte dra ihop mer än två femmor till matcherna. Genomsnittsåldern för Luleås hobbydamer är 17 år jämfört med DamApans 21 år som genomsnittsålder. Per definition spelar Luleås hobbylag alltså genomsnittligt med ett flicklag, som inte ens når B-junioråldern 18 år, mot ett genomsnittligt seniorlag för DamApan.

Det "glömmer" dock ApPravda Norran att informera om. Nejdå. Här har laget från blygden vunnit mot dominanterna inom svensk hockey sedan många år, världsmästarna för damhockeyklubblag; Luleå Hockey!

Hurra, hurra!
Kommentera