Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406260

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: "av Loui Erikssons kaliber" - Fiskrenset har ju haft chansen nästan ett halvt år så varför tror du att de dragit sig? "Och när kommer våra förstärkningar" - har du inte läst vad som skrivits här och på andra sidor?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Men lite tankar om "förstärkningarna" kan man ju ha.

När det gäller Loui värvades han ju till Vancouver på tidigare meriter för att bli kompis i sedinlinan men det han presterade sedan han kom dit är ju väldigt mycket sämre än vad han gjort tidigare i karriären, plus gått skadad då och då, och supportrar och media har inte varit nådiga mot vad han levererat relativt vad han kostade Vancouver några år och senast Arizona. Och kan han fungera i Rogerns fiskrensarhockey? Man kan ju spekulera om varför Fiskrenset dröjde ett halvt år innan man valde att plocka in honom när fuljoel begärde det media...

TILLÄGG
Sannys påpekar att "I somras sa Frölunda tack men nej tack till en återkomst för Loui Eriksson som själv var öppen med att han ville avsluta karriären i Frölunda." och att de nu plockar in honom måste uppfattas som att Fiskrenset misslyckats hittills. Tydligen har Nubben erbjudit Loui att komma till Hovet men det hade 38-årige Loui ingen lust med.

Nubben är för övrigt ett kapitel i sig: jättelyckad och beundrad genom sina insatser för Timret, så köpte Fiskrenset in honom och då köpte han spelare till höger och vänster och allt blev bara skit: Sedan åter till Timret och upprepar succén, för att sedan gå till Hovet och där nu tycks göra ett Fiskrenset igen.

När det gäller mazarinen är ju saken en annan. Kan han prestera som han gjorde september-oktober för Apan skulle han naturligtvis vara välkommen i någon av de två första linorna i alla SHL-lag. Men håller axeln? Nu har han tydligen fått en del av höftbenet opererat in i axelpartiet som skydd och det låter ju lite osäkert. Mycket svårt för någon - inklusive experter på operationen i fråga - att veta om han kommer att hålla. Tror att ingen kan veta utan att det bara är genom att spela honom som man kan få reda på om det går och lika osäkert måste det vara att bedöma risken för att han går sönder igen.

Men med hänsyn till hur många spelare som Apan fått köra med, som inte håller på SHL-nivå, i kombination med hur svårt det visat sig att hitta förstärkningar, är det inte förvånande att Forssell tar chansen. Håller det så håller det, men risken är förstås stor att det inte håller.

Mazarinen när han fungerar är en riktigt bra spelare men har varit inblandad i en hel del konstigheter kan man tycka. 2021 bedömdes det ju troligt att han skulle ta NHL-plats i Dallas men något internt verkar ha strulat och det gick rykten. Och sedan hos Apan gjorde han ju stor succé sept-okt när han blev borta för axelskada - och så plötsligt meddelade han att han skrivit på ett treårskontrakt för italienska blåbärslaget Asiago "för att ta en plats i Italiens OS-lag" vilket lät skumt och några matcher blev det inte vare sig för Asiago eller Italien. Följt av att han nu på Apans hemsida menar att det finns ingenstans i världen han vill spela förutom för Apan med anledning av Apans fantastiska stöd från (halvtomma) läktare. Och på Apans hemsida skriver man "Jag kunde inte ens tänka mig spela någon annanstans än i Skellefteå, säger Adam Mascherin." vilket låter ... suspekt.

Vi får väl se. En Mazarin som han var i Apan för ett drygt år sedan kommer att vara en fin förstärkning men Apan har ju en lång historik av att när de plockar "hem" spelare som tidigare varit lyckade för dem har det som regel blivit pannkaka.

Sammantaget. Två spelarköp som tycks lite oklara som fågel eller fisk men som delvis väl blir av med hänsyn till läget för rekryteringar denna underliga silly.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag har väldigt svårt att tro att Loui blir en succe. Apans Mascherin lär väl hålla i tio matcher innan han går sönder i axeln som hållit han borta till och från i flera år.
Kommentera