Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406401

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Idag går Norrmedia ut med nya obekräftade uppgifter. Forsberg ska enligt vad de fått veta uppträtt olämpligt på en lagfest nyligen. Ingen spelare vill kommentera och ledningen hänvisar till pressmeddelandet och säger att Forsberg inte fick sparken.
Måste säga att jag tyckte att det lät konstigt att han kom på mitt i en överlägsen säsong att dubbla uppdrag sliter. Det visste han nog i somras redan. Vet inte om vi kommer få veta hela sanningen men känns rimligare med nån schism i botten.
Dessutom ska det ha varit stort missnöje bland spelarna för två år sedan när han och assisterande tränaren Oscar Häggström tog över efter Glader. Jisses att fortsätta coacha ett par år efter stormig start. Starkt jobbat faktiskt att stå kvar om det nu ligger något i detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja. Enligt rykten handlade det om att efter senaste matchen - första förlusten denna säsong, mot DamPölsan med 3-2 - hade man fest på kvällen sista oktober. Och då ska han med en del under västen gjort uttalanden om spelare vilket blev droppen, men det ska också ha funnits missnöje sedan tidigare, oklart varför. Nåja. Det är som det är.

TILLÄGG
Vad kommer det att betyda för Damlaget? Ja, troligen får det betydelse, men i vilken riktning? Upp eller ned? Min uppfattning är förstås att laget redan innan detta gått fantastiskt bra, så... å andra sidan kan ju detta, förutsatt att hela laget velat denna förändring, stärka våra stålkvinnor ytterligare.

Och tror inte att våra stålkvinnor står och faller med tränare/sportchef eftersom laget själv har en sådan jäkla styrka med en kärna av de bästa av de bästa från det finska landslaget med den underbara Jenni Hiirikoski som har ett inflytande och ett ansvar som med all säkerhet stort avlastar vilka tränare, sportchefer och fysiktränare som helst. Hoppas verkligen att i en framtid få se statyer av Hiirikoski och Myllys utanför Delfinen för att symbolisera betydelsen av dessa två, samt alla våra övriga härliga finska spelare i vår herr- och damhockey.

När det gäller vår damhockey kan vi konstatera att i norr har vi tre nivåer att tävlingsspela på:
• SDHL
• Damettan
• Damtvåan
Luleå deltar med ett lag i var och en av dessa tre serier, men lagen kan alltså inte avancera till högre serie eftersom det då skulle bli en serie med två Luleålag. Men om man beskriver genomsnittsåldern för spelarna i Luleås tre lag finner man:
• SDHL 23 år
• Damettan 17 år
• Damtvåan 15 år
Det visar alltså att Luleå, förutom seniorlaget (som dominerat svensk damhockey i många år nu samt är ensamma i världen om att ha vunnit titeln världsmästare för damhockeyklubblag), har två flicklag igång. Snyggt det, av landets största damhockeyklubb.

DamApan har ett seniorlag i DamEttan vilket ApPravda Norran lyfter som vore de bästigast i landet och nu raaaasar och kräver DamApan att få frikort till SDHL. Vad det nu ska där att göra? Vi vet ju alla att de bara kommer att stapla tvåsiffriga torskar på varandra. Vidare har DamApan ett flicklag Clemens, snitt 16 år, i norra damtvåan; de fungerar väl som farmarlag för DamApan.
Kommentera