116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2408092

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
• CHL Apan-Zürich 5-4

Slutresultat. Sista delen av tredje perioden låg Zürich på som fan med snabbt och passningssäkert spel i apzonen men många skott. Men fick inte in den, som flickan sa.

Ganska imponerande lag Zürich och kan spela helt olika men effektiva spelsystem. Ledning nu med ett mål för Apan efter tre perioder men känns inte tvärsäkert att de fixar period 4-6 borta om en vecka.

Champions Hockey League: läget för de svenska lagen, efter att period 1-3 spelats av slutspelets åttondelsfinaler och period 4-6 spelas om fem dagar.

Vi har alltså fem svenska lag i slutspelet och teoretiskt kan dessa fem lag vara kvar till de fyra kvartsfinalerna och - fortsatt teoretiskt - är det möjligt att det blir bara svenska lag i semifinalerna. Men hur ser det ut? Listar de svenska lagen nedan utifrån största till lägsta chanserna att nå kvartsfinal, sedan de avslutande perioderna spelats nu på tisdag.

FISKRENSET - STRAUBING TIGERS 4-0
Returen spelas visserligen i Tyskland men efter krossen kan Fiskrenset naturligtvis bedömas redan klara för kvartsfinal.

Men Fiskrenset är det enda svenska lag som har det läget. Alla övriga fyra riskerar bli utslagna. Chanserna för att de ändå vinner kan skattas såhär.

LULEÅ HOCKEY - GRIZZLYS WOLFSBURG 3-2
Luleå har matchen på tisdag på hemmais vilket ökar chansen att lyckas, men har ändå bara ett måls ledning när period 4 startar och det finns förstås en risk att det skiter sig. Vore ju tryggare om Lassi får ta spaden nu, men är inte helt säker på att Luleå ställer Warden.

WARULFVEN - MOUTFIELD 4-3
Visst ska Ulfven kunna ta Mountfield om de spelar på Ulfvennivå, men de hade oväntat svårt första tre perioderna och nu spelar de i Tjeckien period 4-6. Bör ordna sig, men säkert är det inte.

APAN - ZÜRICH 5-4
Gissar på 50:50 här. Visst såg vi att Apan ägde mycket spel första tre perioderna, men att Zürich hade hög kvalitet och imponerade mycket genom hög effektivitet i spelvändningar - hade ju bortåt tio rena frilägen igår, samt att Zürich dominerade stort i anfall sista delen av period tre. Och nu spelas period 4-6 nere i Zürich, där de kan tänkas ha rejält stöd. Men tror faktiskt att väntad matchbild där Zürich spelar mer offensivt och går framåt kan passa apan bättre och att de då kan slippa alla dessa kontringar vi såg igår. Blev igår också överraskad att se Jocke HIghsticking Lindström plocka fram vilja och talang och leverera sin kanske bästa match för Apan senaste 4-5 åren som han mest bedrivit som en blysänkt primadonna. Svårt att veta hur det blir, vilket som helst av lagen kan står som vinnare efter sex perioder.

RÖGLET - SALZBURG 1-3
Regereande Europamästarna Röglet har haft en tuff höst och tycks inte vara uppe på "Rögletnivå" ännu och har dessutom ett underläge på två mål som de måste hämta in. Men de har period 4-6 hemma i Ängelholm och det ökar förstås chanserna för att de ska lyckas. Visst kan Röglet fixa detta, men sammantaget är de nog det svenska lag som har stört uppförsbacke på tisdagkväll.

OK, om fem dagar vet vi. Svårt att veta men 3-4 svenska lag i kvarten kan det bli.