Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2408266

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lite väntans tider inom hockeyn nu. För ett tag sedan plockade jag fram ett antal tabeller för att beskriva SHL-lagens insatser på olika sätt. Det ledde naturligtvis till många synpunkter och livliga diskussioner här och överallt annars så det känns förstås bra att konstatera vilket fint inflytande man har.

Hörde häromdagen på TV hur självutnämnda experter av kommentatorstyp förklarade att "Luleå har ju gått hyggligt men har problem i 5 mot 5" samt att "Malmö har ju haft stora problem med hockey och ska väl inte ha någon chans borta ikväll".

Känns ju liiiite sådär. Lägger in några anmärkningsvärda resultat av de tabeller jag tog fram (innan matchen Pölsan-Malmoe) och även om det säkert inte behövs poängteras vad som framgår av tabellerna kan man ju påpeka att det såg ut så här:

• Luleå Hockey har tagit flest poäng i 5 mot 5 i SHL!
• Malmö har gått sämst i serien hemma - men bäst i serien borta!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tidernas hockeygala, 100 år efter det att svenska ishockeyförbundet bildades. Ett förbund, som senaste 10-20 år i snabbt ökad takt uppfört sig så klantigt och okunnigt att de måste ändra namn till Svenska Isfiaskoförbundet.

Nu arrangerar de en gala där de redan innan klantar bort sig genom att låta en hemlig "ny specialjury" utse kandidater till Tidernas etc, som får alla att förstå att de inte vet vad de talar om.

Det fick mig att må så illa att jag inte tittade på spektaklet. Men nu kommer informationen ut. De hade satt barnprogramsledaren Mark Levengood att "leda" det hela och instruerade denne om vad göra och inte göra.Och inte oväntat lyckades Fiaskoförbundet med att göra det mest otillåtna.

När Börje Salming presenteras reser sig alla i lokalen och applåderar Börje Salming. Men vad händer?

Levengood avbryter hyllningarna. Hur? Ja, jag såg inte så jag vet inte. Men jag kan väl gissa att det var för att man behövde tid till något viktigare. Som t ex att Levengood skulle dra en anekdot av typen "Men vet ni, när jag nu står här framför er tänker jag på vad min mormor brukade säga när jag var liten. Min mormor var en finurlig liten gumma och vi barn...".

"Jag hade en tablå att följa, försvarade sig Levengood efteråt. Det var mycket vi skulle hinna med. Du, jag, alla som vet något om hockey vet förstås att inget av det hela spelar någon roll egentligen och ville alla som samlats använda de två timmarna till att applådera Börje Salming vore det viktigare än något att låta det ske. Men vad vet Levengood och Svenska Fiaskoförbundet om hockey?

Efter det hela berättade Börjes fru att från och med nu drar sig Börje bort från den yttre världen och de kommer att hålla sig i familjen resten av tiden. Och det kommer inte att dröja länge.

Vi kommer alla att minnas Börje Salming med stor glädje.

Och tyvärr med det smolk i lyckobägaren det innebär att vid hans sista offentliga framträdande blev han avbruten och nedstängd av Svenska Isfiaskoförbundet för att Mark Levengood skulle berätta anekdoter.
Kommentera