Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2409824

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läser lite på Timrets sidor, där man under och efter match var irriterade på att en timmerspelare utvisades när Swingerli ramlade pladask. Vilket var ett fruktansvärt felaktigt beslut av zebran förstås, timmerspelaren hade inget med det att göra förstås.

Men någon kan förstås tänka att det var inte swingerlis avsikt att gå omkull, var kanske bara otur?

”Jag vet inte om han filmar eller inte. Men jag tycker att det faktiskt ser ut som ett genuint släpp. ”

”Jag är inne på din linje, jag tycker inte heller att det ser ut som en given filmning. Han slänger sig liksom inte som en döende svan som brukar vara fallet vid sådana filmningar.”

Jag kan förstå även sådana synpunkter, skulle själv kanske kunnat skriva som de gjorde.

Om det inte var för att man har erfarenhet av swingerli och vet hur han fuskar.

Vi VET att swingerli är en duktig skridskoåkare som är snabb på rören och van att i hög fart vända och vrida åt alla håll utan att tappa balansen. Extremt vältränad, vinner alltid klubbens ”Thomsentrophy”-tävlingar.

Men dessutom har han en förkärlek för att sista 2-3 minuterna av tredje perioder i matcher där Apan har oavgjort, alternativt ligger under eller leder med bara ett mål, i hög fart med puck söka upp en motståndare och söka nära kontakt varpå hans ben plötsligt försvinner och han faller pladask och får utvisning med sig. Var säkert motståndarklubba som var på swingerlis kropp, det blir tripping, tänker domarna.

Men när man specialgranskar sekvenserna blir allt uppenbart. Man ser hur swingerli förbereder kroppen och benen på att plötsligt ”förlora benen” dvs tappa kontakt med isen och låta sig falla pladask vilket ser dramatiskt ut. Men alltid på ett sådant sätt att han faller så att han inte riskerar träffa motståndarnas skridskor med huvudet eller annat obehagligt vilket kunde vara risk om han fälldes, han ser till att falla ”säkert”. Faller alltid med magen mot isen och med båda armarna att ta emot fallet mot isen för att mildra och skydda sig mot skador.

Det man kan säga om detta tillfälle är att han var sen. Annars brukar han se till att falla i samband med närkontakt, nu blev det så sent att det är tydligt att timmerspelaren är oskyldig.

Nej. Vore det första gången det hände kunde man vara osäker på anledningen. Men när vi nu sett detta fusk från swingerlis sida gång på gång VET man.

TILLÄGG
Enstaka debattörer menar att det var ju inte en filmning utan ett felskär.

Nja, nu jämför ni med sådana kompletta filmningar som Jimmie Fläskberget Erikson och Lee Goren brukade pyssla med, där de kastade sig bakåt på isen och låtsades att de fått ett slag på käften fastän ingen ens nuddat dem. Sådant pysslade apor med tidigare, men inte nu längre.

Numera handlar det om att låta sig falla pladask efter att benen förlorat kontakten med isen. Normalt i närkontakt med motståndare och döms då ofta som tripping. Eller som nu lite väl sent och kan då uppfattas som "felskär". Om man förutsätter att spelaren inte ville falla.

Och för ett en isolerad händelse sällan möjligt att 100% säkert skilja från medvetet (filmning) och omedvetet (olyckshändelse).

Men vid en plötsligt olyckshändelse kan fallet mot isen bli lite hur som helst; på mage, på rygg, på sida, man hinner eller hinner inte ta emot sig och huvudet kan hamna var som helst och vid otur i närkontakten med skridskor etc. När man ALLTID faller framåt med båda armarna utsträckta för att dämpa fallet och man aldrig ens slår huvudet på isen, dessutom faller på plats där man inte riskerar att huvudet träffas av skridskor etc....

Och när det dessutom ALLTID är samme spelare, som utan problem står på benen första 57-58 minuter av match, men om matchen står och väger, konsekvent när 2-3 minuter återstår "förlorar benen" och får med sig en utvisning........

Med överblick över vederbörandes vandel i upprepade matcher är det inte svårt att upptäcka mönstret och förstå att han fuskar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och hög tid att notera att Luleås stenhårda stålkvinnor fortsätter segertåget - nu med 6-1 mot Damerna från Danderyd - och nära halva serien spelats har Luleå 15/16 matcher vunna, 45/48 poäng tagna och detta med en målskillnad på 75-17.
Kommentera