116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2410543

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fiskrenset är klara för kvartsfinal nu efter att ha spöat Straubing på sex perioder med 7-2.

I kvarten möter Fiskrenset Apan som har fyra mål upp på Zürich med en minut kvar att spela. Det lossnade för Apan ikväll, när Swingerli körde sin specialare "benen försvinner" och Apan kunde rycka efter swingerlis fusk.

Och därmed kan vi konstatera att vi har följande kvartsfinaler i Tjämpions:

• Zug* - Mountfield
vinnaren möter vinnaren från
• Röglet- Tappara

• Luleå Hockey - Jukurit Mikkeli
• Fiskrenset - Apan

*Zug är inte klara ännu, men möter München hemma och har 5-1 från förra matchen, så i praktiken är de förstås klara.

Matcherna (period 1-3) spelas om två veckor, 6-7 december. Luleå mötte ju Jukurit och vann x2 tidigare i höstas, men det vete fan om vi kan ta dem nu. Nu vet ju Jukurit hur vi spelar och är vi "lika bra" som vi var idag lär vi ryka.

4 svenska lag, 2 finska lag, 1 tjeckiskt lag, 1 schweiziskt lag bland de åtta som är kvar.

Känns väl lite "sådär" att i fortsättningen ska garanteras 3 platser för Österrike, Tyskland, Schweiz, Tjeckien, Finland och Sverige i Europamästerskapet. Inte riktigt sportsligt.